Hollywoodlegende døde av lungekreft

Oscar-vinneren var tidligere gift med Roald Dahl.

VAR GIFT: Patricia Neal var i 30 år gift med norskættede Roald Dahl. Søndag døde hun av lungekreft.
VAR GIFT: Patricia Neal var i 30 år gift med norskættede Roald Dahl. Søndag døde hun av lungekreft. Vis mer
SEHER.NO:  Hollywoodlegenden Patricia Neal, kjent fra filmer som «The Subject Was Roses» (1968) og «Breakfast at Tiffany's» (1960) døde søndag, etter lengre tids sykeleie. 

Skuespillerinnen, som vant Oscar for sin rolle i filmen «Hud» (1963) med Paul Newman, hadde de siste årene slitt med lungekreft, og sovnet stille inn i sitt hjem i Martha's Vineyard, skriver People. 


Ett år etter at hun tok hjem Oscar-statuetten for beste kvinnelige skuespillerinne, fikk filmlegenden tre slag, som førte til at hun ble paralysert og ikke kunne snakke.

Mot alle odds klarte hun imidlertid å bli frisk og returnere til skjermen, og fikk sin andre Oscar-nominasjon for «The Subject Was Roses» i 1968.

Stjernen, som også var kjent fra filmene «A Face in the Crowd» (1950), «The Day The Earth Stood Still» (1951) og «The Fountainhead» (1949), hadde en tre år lang affære med skuespillerkollega Gary Cooper på begynnelsen av 50-tallet.

Cooper nektet imidlertid å forlate sin kone og datter for Neal, som også ble gravid med Coopers barn. Skuespillerinnen ble nødt til å ta abort, og fortalte i ettertid at dette var en av tingene hun angret mest på i livet.

- Jeg har grått og grått over det. Den avgjørelsen er det jeg angrer på mest i livet, sa hun i 1988.

Neal skal angivelig ha vært forelsket i 25 år eldre Cooper resten av livet, til tross for at hun giftet seg med den norskættede forfatteren Roald Dahl i 1953.

Paret var gift i 30 år og fikk fem barn sammen, før de skilte seg etter at Neal fant ut at Dahl hadde hatt en affære med en av hennes beste venninner.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Livet uten Roald er et helvete