Åsa Vesterlund fra «Svenske Hollywoodfurer»:

Hollywoodfruen mistet lappen etter råkjøring

- Politiet dukket opp og sa: «Oi, her gikk det fort, frøken Hollywood».

TATT PÅ FERSKEN: Åsa Vesterlund, kjent fra blant annet «Svenske Hollywoodfruer», mistet lappen etter å ha kjørt 30 kilometer i timen for fort i Sverige. Foto: Aftonbladet
TATT PÅ FERSKEN: Åsa Vesterlund, kjent fra blant annet «Svenske Hollywoodfruer», mistet lappen etter å ha kjørt 30 kilometer i timen for fort i Sverige. Foto: Aftonbladet Vis mer

Mange har lagt sin elsk på «Svenske Hollywoodfruer» opp gjennom årene. Serien, som i Norge er blitt sendt på TV3, har introdusert skandinaver for et rikt persongalleri av velstående, mektige og standhaftige kvinner.

Blant dem finner vi Maria Montazami (52), Gunilla Persson (59) og Åsa Vesterlund (43), som alle har klart å skape overskrifter i løpet av sine TV-karrierer. Sistnevnte er nå atter en gang i medienes søkelys, men det er ikke av hyggelige grunner.

Aftonbladet skriver at kjøreturen Åsa skulle ta fra Göteborg til Stockholm ikke gikk helt etter planen. Nå sitter hun igjen uten førerkort.

Frøken Hollywood

- Jeg var så utrolig tissetrengt, sier hun til den svenske avisen.

Kjøreturen mellom de to svenske byene ble ikke like rolig som hun hadde ett for seg. Hun ble stoppet av politiet etter å ha gasset på, slik at hun kunne få tisse så raskt som mulig.

Det var derimot her at politiet oppdaget den råkjørende Hollywood-fruen, og geleidet bilen hennes til side.

BERØMTE FRUER: Elena Belle, Åsa Vesterlund, Maria Montazami, Gunilla Persson og Sofie Prydz er alle kjent fra TV3-suksessen «Svenske Hollywoodfruer». Foto: TV3
BERØMTE FRUER: Elena Belle, Åsa Vesterlund, Maria Montazami, Gunilla Persson og Sofie Prydz er alle kjent fra TV3-suksessen «Svenske Hollywoodfruer». Foto: TV3 Vis mer

- Politiet dukket opp og sa: «Oi, her gikk det fort, frøken Hollywood», forteller hun til avisen, og fortsetter:

- Etter hvert sa de at «bøter kanskje ikke er noe fare for deg, så vi kommer til å ta førerkortet ditt». Jeg kjørte tydeligvis 30 kilometer i timen for fort. Så spurte de meg om jeg hadde spilt inn noen nye episoder av «Svenske Hollywoodfruer». Jeg var utrolig hyggelig med dem, så de ble nok litt overrasket over at jeg ikke lot meg irritere, sier TV-profilen.

Straffen er heldigvis ikke evigvarende for 43-åringen. Hun får tilbake førerkortet om to måneder, og kom seg unna ved å betale bøter på 4000 svenske kroner. Hun ser faktisk overraskende positivt på situasjonen.

Hun hevder at det ser ut som hun har «vannhode» på bildet på førerkortet, og gleder seg derfor til å ta et nytt. Hun tror heller ikke det blir spesielt vanskelig å komme seg rundt, for som hun sier det selv: «Det drabbar ingen fattig» - som kan oversettes til at hun har nok penger til å komme seg rundt.

Klipp fra "Svenske Hollywoodfruer" der Åsa Vesterlund og Gunilla Persson krangler om svart magi. Vis mer

Evigvarende konflikt

Vesterlund kunne for øvrig melde overfor svenske medier i fjor at hun ikke skal være med i flere sesonger av «Svenske Hollywoodfruer» med det første.

Selv om mange kanskje tok den beskjeden tungt, huskes hun nok utvilsomt for sine mange skandaler som en av de mest kranglesyke fruene i serien. For fansen er den evige konflikten mellom Gunilla Persson (56) og Åsa Vesterlund (39) en velkjent sak.

I 2016 bestemte Åsa seg likevel for å invitere Gunilla på hunde-party hjemme hos seg selv.

Men ikke overraskende tok det bare en kort stund før de to fløy i tottene på hverandre. Erkefiendene plukker opp tråden fra en krangel tidligere den sesongen, og snart haglet skjellsordene og utskjellingene over hodene på de andre gjestene.

Klipp fra TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer": Åsa Vesterlund kaster ut Gunilla Persson etter at hun har gått over streken flere ganger. Vis mer

Etter å ha diskutert heftig med Gunilla, som hardnakket hevdet at hun aldri har gjort noe galt, fikk Åsa til slutt nok og kaster TV-kollegaen ut fra festen:

- Det der var slemt, det der var ikke OK. Ta tingene dine og kom deg til h*lvete ut! Nå er det nok! Ut, tordner vertinnen mens hun peker mot utgangen.

BRÅK: Etter en heftig krangel blir Åsa Vestlerund så sint at hun kaster et vannglass over Gunilla Persson da Hollywoodfruene var samlet til lunsj. Video: TV3 Vis mer

Også høsten 2016 ble det drama mellom de to fruene. Under en lunsj med stemningen svært amper, og det hele endte med at Vesterlund kastet et vannglass på Persson.

- Jeg kunne blitt blind, døv og stum. Jeg kunne dødd, det er et mordforsøk, sa Gunilla Persson etter hendelsen.

Vurderte anmeldelse

I en episode av «Svenske Hollywoodfruer» møttes de to fruene igjen for første gang etter lunsjbråket, da til en pressefotografering.

- Jeg har vurdert å politianmelde henne slik at hun får et besøksforbud slik hun ikke angriper meg igjen. Jeg kunne blitt både døv og blind, og det hadde blitt et ti millioner dollar søksmål og fengselsstraff for Åsa Vesterlund, sa Persson i programmet, ifølge Aftonbladet.

Pressesjef i MTG Sverige, Susanne Nylén, sa til den svenske avisa at verken Persson eller Vesterlund har tatt kontakt med TV3, og sa videre at de ikke hadde tatt stilling til hva som vil skje hvis Persson anmelder Vesterlund.

Ble selv politianmeldt

I februar 2015 ble det kjent at Gunilla Persson var politianmeldt av den svenske Försäkringskassan, mistenkt for grovt bedrageri.

Ifølge Expressen skal Persson ha mottatt 332 000 svenske kroner i barnetrygd, foreldrepenger og sykepenger, som hun ikke hadde krav på.

Gunilla Persson ble selv svært overrasket da hun mottok anmeldelsen i fjor. Grovt bedrageri kan også som kjent gi fengselsstraff i Sverige.

- Jeg visste ikke at jeg har drevet med noe jævla bedrageri. Hadde jeg visst det, så hadde jeg selvsagt ikke gjort det, sa Persson til Expressen den gang.

Og trøbbelet stopper ikke der. Persson er som kjent nå tiltalt for å ha stjålet et par rådyre Chanel-solbriller i Miami, og saken skal etter hvert opp i retten. Selv hevder hun at det bare er en misforståelse.

LES OGSÅ: Skuespillerparet ga hverandre sitt «ja»