Felicity Huffman og Lori Loughlin:

Hollywood-stjerner siktet etter omfattende universitetsskandale

Skal ha gitt bestikkelser for å sikre barna plass på eliteuniversiteter.

I HARDT VÆR: Skuespillerne Felicity Huffman og Lori Loughlin, kjent fra henholdsvis «Frustrerte fruer» og «Full House», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Skuespillerne Felicity Huffman og Lori Loughlin, kjent fra henholdsvis «Frustrerte fruer» og «Full House», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag melder en rekke internasjonale medier at totalt 50 personer er siktet for svindel og bedrageri etter at FBI avdekket en massiv universitetsskandale i USA.

Skuespillerne Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54), kjent fra henholdsvis «Frustrerte fruer» og «Full House», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser slik at barna skulle komme inn på eliteuniversiteter.

Ifølge ABC News skal de 50 involverte ha gått sammen og betalt totalt seks millioner dollar, noe som tilsvarer 52 millioner kroner. Skolene det angivelig dreier seg om er henholdsvis Yale, Stanford, Georgetown og The University of Southern California.

«Flere personer er involvert i en landsdekkende konspirasjon som gjorde det mulig å legge til rette for å jukse på eksamener og opptaksprøver.», heter det blant annet i en kunngjøring fra U.S. Attorney's Office i Massachusetts, ifølge People.

Saken fortsetter nedenfor.

- Barna uvitende

USA Today melder også at flere universiteter skal ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere studenter på idrettslag, på tross av manglende ferdigheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer