Felicity Huffman og Lori Loughlin:

Hollywood-stjerner siktet etter omfattende universitetsskandale

Skal ha gitt bestikkelser for å sikre barna plass på eliteuniversiteter.

I HARDT VÆR: Skuespillerne Felicity Huffman og Lori Loughlin, kjent fra henholdsvis «Frustrerte fruer» og «Full House», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Skuespillerne Felicity Huffman og Lori Loughlin, kjent fra henholdsvis «Frustrerte fruer» og «Full House», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag melder en rekke internasjonale medier at totalt 50 personer er siktet for svindel og bedrageri etter at FBI avdekket en massiv universitetsskandale i USA.

Skuespillerne Felicity Huffman (56) og Lori Loughlin (54), kjent fra henholdsvis «Frustrerte fruer» og «Full House», er blant dem som beskyldes for å ha gitt grove bestikkelser slik at barna skulle komme inn på eliteuniversiteter.

Ifølge ABC News skal de 50 involverte ha gått sammen og betalt totalt seks millioner dollar, noe som tilsvarer 52 millioner kroner. Skolene det angivelig dreier seg om er henholdsvis Yale, Stanford, Georgetown og The University of Southern California.

«Flere personer er involvert i en landsdekkende konspirasjon som gjorde det mulig å legge til rette for å jukse på eksamener og opptaksprøver.», heter det blant annet i en kunngjøring fra U.S. Attorney's Office i Massachusetts, ifølge People.

Saken fortsetter nedenfor.

SKANDALE: Skolene det angivelig dreier seg om er henholdsvis Yale, Stanford, The University of Southern California og Georgetown - som er avbildet her. Foto: NTB Scanpix
SKANDALE: Skolene det angivelig dreier seg om er henholdsvis Yale, Stanford, The University of Southern California og Georgetown - som er avbildet her. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Barna uvitende

USA Today melder også at flere universiteter skal ha tatt imot bestikkelser i bytte mot å rekruttere studenter på idrettslag, på tross av manglende ferdigheter.

Washington Post skriver at Huffman er anklaget for å betale 15 000 dollar under dekke av å være en «veldedig donasjon», slik at hennes datter nå er involvert i bedragerisaken. En tredjepart skal til gjengjeld ha jukset med datteras opptaksprøve etter at hun tok den, slik at poengsummen ble høyere enn det som var reelt.

Huffmans ektemann, Hollywood-stjernen William H. Macy (68), skal ikke være blant de siktede.

Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli beskyldes for å ha betalt 500 000 dollar til The University of Southern California, i bytte mot at deres to barn ble rekruttert til rolaget - selv om de ikke var deltakende. På den måten ble barna også garantert opptak til universitetet, ifølge Hollywood Reporter.

Saken fortsetter nedenfor.

I de fleste tilfeller skal studentene det dreier seg om ha vært uvitende til foreldrenes påståtte bestikkelser, skriver ABC News.

Erklærte seg skyldig

Som en del av etterforskningen, skal FBI ha avhørt en rekke vitner, samt avlyttet telefoner. Ifølge New York Daily News er det administratorer og trenere som skal ha latt seg bestikke ved de gjeldende universitetene.

En mann ved navn William «Rick» Singer er blant de siktede. Han erklærte seg skyldig foran en føderal domstol i California tirsdag, melder nyhetsbyrået AP. Gjennom sitt eget firma, Edge College & Career Network, har han lagt til rette for juks på opptaksprøver, i tillegg til å organisere bestikkelser, ifølge BBC.

USA Today har vært i kontakt med representanten til Loughlin, Elizabeth Much, som opplyser at skuespilleren ikke ønsket å kommentere saken. Huffmans representanter har ikke besvart nettstedets henvendelser så langt.

LES OGSÅ: David Beckham rundlurt: - Flaut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer