<strong>I LOFOTEN:</strong> Gillian Anderson, kjent fra «X Files», og Zach Galifianakis, kjent fra blant annet «The Hangover», spiller inn film i Lofoten. Foto: NTB scanpix
I LOFOTEN: Gillian Anderson, kjent fra «X Files», og Zach Galifianakis, kjent fra blant annet «The Hangover», spiller inn film i Lofoten. Foto: NTB scanpix Vis mer

«The Sunlit Night»:

Hollywood-stjernene viser fram sitt første møte med Norge

På filminnspilling i Lofoten med midnattssol, sauer og Nugatti.

Publisert

For tiden er en større filmproduksjon på plass i naturskjønne omgivelser i Lofoten i Nordland. Øygruppa blir også besøkt av flere amerikanske filmstjerner.

Gillian Anderson (49) fra «X Files», «Girls»-skuespiller Jenny Slate (36) og komiker Zach Galifianakis (48), kjent fra «The Hangover», tilbringer sommeren i Norge.

De spiller nemlig i filmatiseringen av boka «The Sunlit Night», skrevet av Rebecca Dinerstein (31). Den kom ut på norsk i 2016 med tittelen «Sol hele natta». Rebecca Dinerstein beskrives som en av de stjerneskuddene innen amerikansk litteratur.

Nugatti og campingvogn

Gillian Anderson har vært aktiv på Instagram under innspillingen i Norge, og er blant svært begeistret over å kunne spise brødskive med Nugatti i midnattssola klokka tolv på natta.

Hun refererer også til campingvogna på bildet som «New digs», som betyr «nytt hjem».

Medskuespiller Jenny Slate skriver «Arctic Norway is the way», under et av bildene, som ifølge Lofot-Tidene er tatt fra rorbua i Stamsund.

Slate er også begeistret over sauer, og at det er lyst hele natta. Det beviser hun med bilder av at filmgjengen drikker øl om morgenen – etter en lang natt med innspilling.

Saken fortsetter under bildene.

Filmnettstedet Filter skriver at filmproduksjonens-teamet har blitt innlosjert på lokale rorbuer. Hotellene i området har gjerne booket sommerdøgnene sine flere år i forveien, og det var derfor vanskelig å finne overnatting.

- Det er veldig fine rorbuer, da, sier Ruben Thorkildsen i produksjonsselskapet Ape & Bjørn til nettstedet.

Har selv bodd i Norge

«The Sunlit Night» handler om kunststudenten Frances fra Manhattan, som får et kunstnerstipend og tilbringer en skjellsettende sommer på Leknes i Lofoten.

Det kan minne om forfatterens egen historie, bortsett fra at hun selv tilbrakte tre år i Norge.

👋💯👋Arctic Norway is the way

Et innlegg delt av Jenny Slate (@jennyslate)

Dinerstein har selv dokumentert filmatiseringene på Instagram og bruker ordene «surreal life changing experience». Hun er også fascinert av midnattssol og sauer, akkurat som Slate.

Dinerstein har tidligere uttalt til Dagbladet at oppholdet i Lofoten forandret livet hennes.

- Da jeg kom til Lofoten, endret det hele forståelsen min av det å være i verden. Jeg har aldri opplevd så mye rom, luft og skjønnhet. Det forandret mitt syn på livet. To bøker var det minste jeg kunne gi tilbake, sa hun den gang.

Det siste året i Norge bodde hun på Grünerløkka i Oslo, sammen med sin norske kjæreste, mens hun jobbet med å oversette sin egen diktsamling «Lofoten» til norsk. Deretter ble hun boende i New York.

- Jeg kunne godt tenke meg å flytte tilbake til Norge, kanskje undervise i amerikansk litteratur, sa hun til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Vil vise at moren fortsatt er med dem i alt de gjør

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer