Robert Redford:

Hollywood-stjernen mistet sønnen

- Sorgen er endeløs når man mister et barn.

I SORG: Hollywood-stjernen Robert Redford sørger over tapet av sønnen James Redford. Her er han avbildet sammen med Julia Roberts i 2002. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB
I SORG: Hollywood-stjernen Robert Redford sørger over tapet av sønnen James Redford. Her er han avbildet sammen med Julia Roberts i 2002. Foto: Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hollywood-stjernen Robert Redford (84) er i sorg etter at han mistet sønnen, filmskaperenJames Redford. Han ble 58 år gammel.

Det var James kone, Kyle Redford, som delte den triste nyheten på Twitter fredag. Twitter-innlegget inneholdt flere bilder av de to sammen med deres to barn.

«James døde i dag. Vi er knust. Han levde et vakkert og meningsfylt liv og var elsket av mange. Han vil bli dypt savnet. Som kona hans gjennom 32 år, er jeg mest takknemlig for de to spektakulære barna vi oppdro sammen. Jeg vet ikke hva vi skulle gjort uten dem de siste to årene», står det skrevet i innlegget.

En endeløs sorg

En representant for Robert, Cindi Berger, forklarer til People at skuespilleren sørger sammen med familien under denne vanskelige tiden, og at han ber at privatlivet respekteres.

- Sorgen er endeløs når man mister et barn. Jamie var en kjærlig sønn, ektemann og far. Arven hans lever videre gjennom barna hans, kunsten, filmskapingen og lidenskapen for å ta vare på miljøet, fortsetter Berger til nettstedet.

FAR OG SØNN: Her er James Redford (til venstre) sammen med faren Robert Redford under filmfestivalen i Toronto i 1999. Foto: Araldo Di Crollanza / REX / NTB
FAR OG SØNN: Her er James Redford (til venstre) sammen med faren Robert Redford under filmfestivalen i Toronto i 1999. Foto: Araldo Di Crollanza / REX / NTB Vis mer

Hollywood-stjernens sønn gikk bort som følge av gallekreft i leveren. I går uttalte kona seg ytterligere om ektemannens dødsfall, og forklarte at kreften hadde kommet tilbake for to år siden, og at den ble oppdaget i november i fjor, mens han ventet på en levertransplantasjon.

Ifølge People slet James med helseproblemer fra barndommen av. Han ble diagnostisert med primær skleroserende kolangitt, som ifølge Lommelegen er en kronisk betennelse som rammer lever og galleganger.

FØLES RIKTIG: Nå, over seks år etter at Meadow Walker mistet sin berømte pappa, publiserer hun et fram til nå ukjent klipp av Paul Walker. VIDEO: @meadowwalker Instagram / Bilder: NTB Scanpix Vis mer

To levertransplantasjoner

Etter å ha vært gjennom to levertransplantasjoner i 1993, grunnla James Redford Institute for Transplant Awareness, som er en ideell organisasjon opprettet for å lære andre om organ- og vevsdonasjon.

Sammen med faren grunnla James også The Redford Center i 2005, som er en ideell organisasjon som fokuserer på å produsere filmer og gi tilskudd til filmskapere som regisserer filmer som berører klimaendringer og miljø.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

James var Roberts tredje barn med ekskona Lola Van Wagenen. De hadde fire barn sammen; Scott, som døde bare to måneder etter fødselen i 1959, datteren Shauna (59), James og Amy (49).

James etterlater seg kona, Kyle og deres to barn, Dylan (29) og Lena.

LES OGSÅ: Om tapet av sønnen: - Hver eneste ting minner meg om ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer