Brendan Fraser:

Hollywood-stjernen ikke til å kjenne igjen

Skuespilleren spilte i flere storfilmer - så ble det stille.

HOLLYWOOD-KJEKKAS: Brendan Fraser var på «alles» lepper på 90-tallet. Her fra da han spilte i «Mumien». Foto: Shutterstovk/NTB
HOLLYWOOD-KJEKKAS: Brendan Fraser var på «alles» lepper på 90-tallet. Her fra da han spilte i «Mumien». Foto: Shutterstovk/NTB Vis mer
Publisert

Den canadisk-amerikanske skuespilleren Brendan Fraser (52) var blant Hollywoods mest ettertraktede, og gjorde seg godt bemerket gjennom «Mumien»-filmene.

Til tross for stor suksess har det vært forholdsvis stille fra 90-tallsstjernen.

Det var derfor mange som sperret opp øynene da han dukket opp på rød løper tidligere denne måneden, i forbindelse med premieren på filmen «No Sudden Move», hvor 52-åringen selv medvirker.

Spiller overvektig

Han ser nemlig ganske annerledes ut nå, enn det han gjorde da han slo gjennom i stjernebyen med filmer som «George of the Jungle» og «Mumien», skriver CNN.

Men at Fraser har tatt på seg noen kilo, har ifølge kanalen en logisk forklaring. Han skal nemlig spille en 270 kilo stor mann i filmen «The Whale».

PREMIEREKLAR: Brendan Fraser på rød løper tidligere denne måneden. Foto: INVISION/NTB
PREMIEREKLAR: Brendan Fraser på rød løper tidligere denne måneden. Foto: INVISION/NTB Vis mer

Filmen, som er regissert av Darren Aronofsky, handler om en alvorlig overvektig og tilbaketrukket lærer som prøver å få kontakt med sin fremmede tenåringsdatter.

Og da er det kanskje ikke så rart at 52-åringen, som slo gjennom som Hollywood-helt, ser litt annerledes ut. Han har også tidligere endret kroppen for en rolle, som da han la seg i hardtrening før rollen i «George of the Jungle».

DEN GANG DA: 52-åringen i 1995. Foto: Shutterstock/NTB
DEN GANG DA: 52-åringen i 1995. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Helseproblemer

Fraser spilte i hele 22 filmer fra 1991 til 1999, og fulgte opp med enda flere roller på starten av 2000-tallet. Så ble det som nevnt stille fra skuespilleren, som på sin storhetstid var litt av et ungpikeidol.

I 2018 fortalte skuespilleren i et større portrett med herremagasinet GQ hvorfor han valgte å trekke seg tilbake fra rampelyset, og var ærlig om helseproblemene som til slutt tvang ham til å trekke seg tilbake.

Det hele starten nemlig under nettopp innspillingen av «George of the Jungle». Kroppen han hadde på dette tidspunktet var ikke nær å være det muskuløse beistet som var beskrevet i manuset.

OPPFØLGER: Fraser i «Mumien vender tilbake» fra 2001, oppfølgeren til suksessen fra 1999. Foto: FilmWeb
OPPFØLGER: Fraser i «Mumien vender tilbake» fra 2001, oppfølgeren til suksessen fra 1999. Foto: FilmWeb Vis mer

Kroppen sa stopp

Han utførte også mange av sine egne stunt, noe som krevde en enorm kjernestyrke. Da sa kroppen til slutt stopp, etter en lengre periode med fysisk krevende utfordringer.

Han valgte likevel å jobbe videre, før den store smellen kom:

- Da vi spilte inn den tredje «Mumien»-filmen i Kina [i 2008] var jeg polstret med teip og is. Skikkelig nerdete og fetish-liknende isposer, liksom. Isposer med skrukork og sykkelbeskyttelse, fordi de var små og passet bra under klærne, fortalte han til GQ.

Han fløy inn og ut av forskjellige sykehus i en periode på syv år, og måtte opereres flere ganger.

SLURVETE: Hollywood-skuespilleren Chris Evans delte mer enn han hadde planer om. Nå uttaler han seg etter penis-tabben. Video: Rød Løper/@chrisevans Vis mer

- De måtte gjennomføre en lumbal laminektomi (operasjon som lindrer press mot skadde nerver og ryggmargen, journ.anm.). Korsryggen min taklet det ikke, så jeg måtte operere det igjen året etter, forklarte han.

Kneet måtte også delvis erstattes, deler av ryggraden ble boltet sammen og til og med stemmebåndet måtte opereres. Alle de fysiske utfordringene fikk til slutt sin pris.

Skilsmisse

At han samtidig gikk gjennom en tung skilsmisse, hjalp ikke på verken den fysiske eller psykiske helsen.

Han giftet seg med skuespiller Afton Smith i 1998, etter å ha først ha møtt henne på en fest hos stjernen Winona Ryder fem år tidligere.

Paret fikk tre barn sammen, men forholdet skulle ikke vare og paret ble skilt ti år seinere.

EKSER: Brendan og Afton i 1996. Foto: Shutterstock/NTB
EKSER: Brendan og Afton i 1996. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Hevdet han ble misbrukt

I samme GQ-intervju avslørte stjernen også en annen grunn til hvorfor han trakk seg tilbake. Han hevdet at han i 2003 ble misbrukt av tidligere Hollywood Foreign Press Association-president (HFPA) Philip Berk i 2003.

- Hans venstre hånd tok grep, kløp meg på rumpa, og en av hans fingre berørte meg i underlivet. Og så begynte han å bevege fingeren rundt. Jeg følte meg som et lite barn (...) Jeg trodde jeg skulle gråte, hevdet skuespilleren i intervjuet.

Berk har selv skrevet om hendelsen i sin egen selvbiografi fra 2003, ifølge Variety, selv om han der hevder at han «bare» tok Fraser på rumpa - og at det var ment som en spøk.

RING RING: Flere og flere Hollywood-stjerner deler telefonnummeret sitt i sosiale medier for å kommunisere bedre med sine fans. Programleder Kine Falch forsøker å ringe dem. Vis mer

LES OGSÅ: - Suksessen og Hollywood har gått til hodet på ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer