Russell Crowe:

Hollywood-stjernen i sorg

Skuespilleren mistet faren.

SORG: Skuespiller Russell Crowe er i stor sorg etter at faren hans døde. Nå minnes han faren på Twitter. Foto: Matt Baron / REX / NTB
SORG: Skuespiller Russell Crowe er i stor sorg etter at faren hans døde. Nå minnes han faren på Twitter. Foto: Matt Baron / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Russell Crowe (56) er godt kjent for sine hardbarka og tøffe roller. Han vant blant annet en Oscar for rollen i filmen «Gladiator» fra 2000.

Nå er imidlertid stjernen i stor sorg, etter at faren hans, John Alexander Crowe, har gått bort. Crowe ble 85 år, og døde mindre enn tre uker etter sin egen fødselsdag.

Den triste nyheten om dødsfallet bekrefter stjernen selv på Twitter, i en rekke meldinger der han minnes faren.

«I dag, til tross for at solen skinner og det kraftige regnet har avtatt, vil denne datoen for alltid være farget av tristhet. Min kjære far, min vakre far, den snilleste mannen, har gått bort», skriver skuespilleren.

Han skriver videre at han velger å dele dette fordi faren hans rørte ved mange mennesker verden over, med blant annet sin frekke holdning til alt og alle, og sine glitrende øyne.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Døde på flytur

Dødsårsaken er foreløpig ukjent. Stjernen avslører imidlertid at faren døde i kystbyen Coffs Harbour i New South Wales i Australia - stedet som har vært farens hjem de siste 25 årene.

Ifølge 7News skal faren ha gått bort om bord på et fly, som var på vei fra Sydney i Australia til nevnte Coffs Harbour.

DØD: Russell Crowes far gikk bort denne uken. Her avbildet med kona, Jocelyn, under premieren av Russells film «Cinderella Man» i 2005. Foto: Fred Prouser / Reuters / NTB
DØD: Russell Crowes far gikk bort denne uken. Her avbildet med kona, Jocelyn, under premieren av Russells film «Cinderella Man» i 2005. Foto: Fred Prouser / Reuters / NTB Vis mer

- De ga ham hjerte- og lungeredning i gudene vet hvor lenge. Trolig i 18 til 20 minutter. De jobbet utrettelig og fortsatte etter at flyet hadde landet, fortalte en av flyets passasjerer, Andrew Fraser, til 7News.

Crowe etterlater seg kona Jocelyn Yvonne Crowe (79), som er Russells mor.

GRÅTER: I en episode av «Helt Harald» var det Solveig Kloppen som er gjest. Og da Solveig fortalte om hvor mye hytten betyr for henne begynte hun å gråte. Vis mer

Karantene

Skuespilleren, som er fra New Zealand, bor til daglig i Australia med familien. Gjennom pandemien har han imidlertid oppholdt seg i nærheten av foreldrene, som har hatt det vanskelig det siste året.

- Pappa er 84, og mamma er 79. De lider av ting som folk på deres alder gjør, du vet, tidlig ditt og datt. Det var bedre for meg å befinne meg der de var, uttalte han i fjor til Extra TV.

Den gang fortalte han også at barna hans befant seg i Sydney, men at det var en god beslutning for ham å være i nærheten av foreldrene.

DYP SORG: Chrissy Teigen og John Legend ventet sitt tredje barn sammen, men i ett innlegg på instagram melder Teigen selv at de har mistet barnet. Vis mer

Russell Crowe har de to barna Tennyson (14) og Charles (17) med ekskona Danielle Spencer (51). Paret var gift fra 2003 til 2018.

Skuespilleren fikk som nevnt sitt store gjennombrudd i Hollywood med filmen «Gladiator». Han har også gjort stor suksess med filmer som «Robin Hood», «The Nice Guys» og «American Gangster».

LES OGSÅ: Mistet sønnen: - Håpet han skulle våkne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer