Robert Pattinson:

Hollywood-stjernen er i Oslo

Skuespiller Robert Pattinson spiller inn film i hovedstaden.

FILMINNSPILLING: Robert Pattinson, best kjent fra «Twillight»-sagaen og stjerneregissør Christopher Nolan dukket plutselig opp i Oslo i forbindelse med filminnspilling. Video: Ingunn Dorholt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Torsdag ble Hollywood-stjernen Robert Pattinson (33), kanskje best kjent fra «Twilight»-filmene, observert i Oslo. Der spiller han etter alt å dømme inn den nye filmen «Tenet», som kommer i 2020.

Ifølge Se og Hørs reporter på stedet, var området rundt innspillingen fullt av skuelystne tilskuere. Fotografer og journalister ble i første omgang nektet å komme inn på området, noe som av en i produksjonen ble forklart ved at de hadde leid hele området, og at det derfor ikke lenger var en offentlig plass.

ROBERT PATTINSON: Hollywood-stjernen fotografert på filminnspilling i Oslo sentrum torsdag. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
ROBERT PATTINSON: Hollywood-stjernen fotografert på filminnspilling i Oslo sentrum torsdag. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer

Innspillingen er nå ferdig på Tjuvholmen, og de involverte har tatt seg en lunsjpause.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

FILMINNSPILLING: Robert Pattinson avbildet på Tjuvholmen. Foto: Torun Støbakk/ Dagbladet
FILMINNSPILLING: Robert Pattinson avbildet på Tjuvholmen. Foto: Torun Støbakk/ Dagbladet Vis mer

Filminnspilling

Overfor kanalen har en person på settet sagt at opptakene startet grytidlig torsdag morgen, og at de skulle videre på en ny location i sentrum. Hittil har Pattinson blitt observert på Tjuvholmen og på operataket, og også filmregissør Christopher Nolan (49) er blitt observert.

Nettopp derfor tror mange at produksjonen er i forbindelse med filmen «Tenet», som blir regissert av Nolan - med Robert Pattinson i en av hovedrollene.

REGISSØR: Chrisopher Nolan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
REGISSØR: Chrisopher Nolan. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Filmen, som går under sjangeren action-thriller, er ventet å komme ut i 2020. Hittil er mesteparten av filmen spilt inn i England, men nå er altså produksjonen i Norge, nærmere bestemt i hovedstaden.

PÅ JOBB: Robert Pattinson i Oslo torsdag. Foto: Torun Støbakk/ Dagbladet
PÅ JOBB: Robert Pattinson i Oslo torsdag. Foto: Torun Støbakk/ Dagbladet Vis mer

Aker Brygge og Bjørvika

Ifølge TV 2 har også filmfotograf Hoyte van Hoytema og en mann som likner på skuespiller John David Washington blitt observert i Oslo, noe som styrker mistanken om at det er nettopp filmen «Tenet» som spilles inn der. Begge disse er med i denne filmproduksjonen.

Dokumenter fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Dagbladet har fått innsyn i, viser at produksjonsselskapet True North har søkt om midlertidig bruk av radioutstyr i Norge til filminnspilling på Aker Brygge og i Bjørvika i perioden 30.08 til 15.09.19.

Pattinson gjorde kommersiell og internasjonal brak-karriere med «Twilight»-serien, men har de siste årene også imponert i indieproduksjoner, blant annet «Good Time» (2017).

I år er det knyttet store forventninger til Robert Pattinsons rolle i den psykologiske svart hvitt-thrilleren «The Lighthouse», hvor han spiller mot Willem Dafoe (64), og «The King» med Timothée Chalamet (23).

LES OGSÅ: - Sjokkerer ansatte ved slottet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer