Kevin McHale:

Hollywood-stjernen elsker norske «Skam»

Den tidligere «Glee»-stjernen digger ungdomsserien. 

SEOGHØR.NO: Denne høsten er det rollefiguren Isak Valtersen, spilt av Tarjei Sandvik Moe, som har hovedrollen i tredje sesong av NRK-serien «Skam».

I denne sesongen er det Isaks vei ut av skapet som portretteres, men det handler også om kjærlighetsforholdet mellom Isak og karakteren Even.

Sesongen har allerede høstet stor oppmerksomhet - ikke bare i Norge, men også utenfor landegrensene. Verden elsker rett og slett «Skam».

«Glee»-stjernen elsker «Skam»

Nå har også den amerikanske «Glee»-stjernen Kevin McHale (28) uttrykket sin begeistring for den populære NRK-serien. Dette gjør han via twitter.

I tweeten viser stjernen sin frustrasjon over at «Skam» tok en pause forrige uke. I dag er «Skam» tilbake med nytt klipp på sine nettsider.

- For en tid for Skam å ta pause i 10 dager. Føler du med meg @anaserhall?, skrev stjernen på sin twitter-konto - der han har nesten 1,5 millioner følgere.

VERDENSKJENT: Kevin McHale spilte rollen som Artie Abrams i den populære TV-serien. Foto: TV 2      
VERDENSKJENT: Kevin McHale spilte rollen som Artie Abrams i den populære TV-serien. Foto: TV 2       Vis mer

Kevin McHale er selv kjent for sin rolle som Artie Abrams i den verdenskjente tv-serien «Glee».

I «Glee» følger man et skolekor og deres vei til suksess, men vi følger også hverdagen deres som er preget av mobbing, kjærlighet, drama, samhold, humor og det å være seg selv, men også deres fantastiske sangstemmer.

Serien har fått mye skryt for å være inkluderende for alle. Serien gikk på TV fra 2009 til siste episode ble sendt i mars i fjor.

Saken fortsetter under bildet.

INKLUDERENDE: «Glee» har fått mye oppmerksomhet for å være inkluderende. På bilde ser man Kevin McHale helt til høyre, Chris Colfer og Amber Riley. FOTO: Scanpix
INKLUDERENDE: «Glee» har fått mye oppmerksomhet for å være inkluderende. På bilde ser man Kevin McHale helt til høyre, Chris Colfer og Amber Riley. FOTO: Scanpix Vis mer

Men det er ikke bare Hollywood-stjernen som har uttrykt sin begeistring for «Skam». Også de norske kjendisene hyller den nye sesongen.

Artisten Sandra Lyng (29) og kjæresten Lasse Joachim Langerud (32) er noen av dem.

Da Seoghør.no møtte duoen under Se og Hørs Kjendisgalla forrige helg, skrøt de «Skam» opp i skyene.

- Ja, det er kjempebra. Vi elsker det! Jeg synes det er helt fantastisk at det blir tatt opp på en så vakker måte.

- Som Håkon Moslet sa: De viser kjærlighet uten at handlingen spinnes rundt at de er to gutter.

Saken fortsetter under videoen.

Denne høsten er det rollefiguren Isak Valtersen spilt av Tarjei Sandvik Moe som har hovedrollen i sesong 3 av den populære NRK-serien Skam. Vis mer

NRK nekter å oversette «Skam»

Det er ingen hemmelighet at «Skam» har kapret mange hjerter denne sesongen. Serien har fått skryt for å vise ekte kjærlighet mellom homofile.

Men det er ikke bare Norge, og resten av skandinavia som setter pris på «Skam». De har også vekket stor oppmerksomhet i resten av verden.

Flere legger nemlig klipp på Youtube med alt fra engelske undertekster til portugisiske undertekster.

En egen underskriftskampanje på Change.org har også blitt satt i gang for å overbevise NRK om å gi serien engelske undertekster. Aksjonen har i skrivende øyeblikk over 2000 signaturer.

Men «NRK» selv vil ikke legge undertekst på «Skam»-episodene.

«Hei alle «Skam»-fans! Tusen takk for alle beskjedene og oppmerksomheten. Vi elsker at du elsker serien vår! Vi lager «Skam» for et norsk publikum, og selv om det ville vært fint å tilby det til alle, er oppgaven vår å lage innhold til norsk ungdom.

Vi er veldig lei oss for at engelske undertekster ikke vil bli tilgjengelig. Men kanskje det er en bra måte å lære norsk på? :) Beste hilsen «Skam»-gjengen».

Saken fortsetter under videoen:

SKAM-FEBER PÅ ISLAND: Suksesserien «Skam» får stadig nye fans - også utenfor Norges grenser. På Island er enkelte ungdommer så glade i serien at de tar i bruk norske ord og uttrykk fra den. Her demonstrerer Lilja, Kristján og Kolfinna sine «Skam»-ervervede norskkunnskaper. Video: Fréttatíminn Vis mer

Musikkrettigheter

Redaksjonssjef Håkon Moslet i NRK P3 har beskrevet den internasjonale interessen for «Skam» som fantastisk.

- Det er et kjempekompliment til Julie Andem og resten av redaksjonen, fortalte Moslet til Dagbladet for få uker siden.

Han forklarte at musikkrettigheter er grunnen til at NRK ikke kan gi «Skam» engelske undertekster uten videre.

- NRK har ervervet musikkrettighetene for det norskspråklige markedet, noe som forhindrer oss i å gjøre «Skam» tilgjengelig for et engelsk publikum, sa Moslet.

LES OGSÅ: - De overgår Noora og William