Markie Post er død:

Hollywood-stjernen døde av kreft: - Hjerteknust

Skuespillerens bortgang har etterlatt flere stjerner i sorg.

GIKK BORT: Skuespiller Markie Post er død, 70 år gammel. Her avbildet på et arrangement i 2008. Foto: Matt Baron/ BEI/ REX/ NTB
GIKK BORT: Skuespiller Markie Post er død, 70 år gammel. Her avbildet på et arrangement i 2008. Foto: Matt Baron/ BEI/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske skuespilleren Markie Post, kjent fra blant annet «Night Court» og «The Fall Guy», er død. Stjernens bortgang er blitt bekreftet av hennes manager, Ellen Lubin Sanitsky, overfor CNN.

«Det er med stor sorg familien til skuespiller Markie Post i kveld bekrefter at hun er gått bort etter en tre år og ti måneders kamp mot kreft», heter det i en uttalelse fra familien.

Post, som ble 70 år gammel, fortsatte å jobbe som skuespiller samtidig som hun fikk kreftbehandling. Ifølge familien valgte stjernen å gjøre behandlingen til sin sidejobb, i tillegg til å være skuespiller.

HOLLYWOOD-STJERNE: Markie Post medvirket i en rekke filmer og serier. Her i «Backyard Wedding» fra 2010. Foto: Shutterstock/NTB
HOLLYWOOD-STJERNE: Markie Post medvirket i en rekke filmer og serier. Her i «Backyard Wedding» fra 2010. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

- En stolthet

I familiens uttalelse kommer det videre fram at Post medvirket i en julefilm, samt var gjest flere ganger i ABC-serien «The Kids Are Alright» samtidig som hun kjempet mot sykdommen.

«For oss er vår stolthet hvem hun var i tillegg til skuespill; en person som som lagde forseggjorte kaker til venner, sydde gardiner til første leiligheter og viste hvordan man skal være snill, kjærlig og tilgivende i en hard verden», fortsetter familien.

Gjennom en lang skuespillerkarriere har Post berørt mange fans, men også kollegaer. Det er derfor flere Hollywood-stjerner som nå sørger over tapet.

Stjerner i sorg

Blant dem Melissa Joan Hart, som spilte sammen med Post i «Holiday in Handcuffs». På Instagram skriver Hart følgende:

«Jeg er hjerteknust over å ha mistet en engel her på jorda. Min kjære venn og tv-mamma får endelig hvile etter en lang og hard kamp mot kreft. Jeg kan ikke beskrive hva hun betydde for meg, vennskapet vi hadde og godheten hun viste meg», skriver hun, og legger til:

«Jeg elsker deg så mye Markie. Du vil for alltid bli savnet».

DALENDE ENGLER: Thomas Felberg snakker om sin døde bestemor og «Farmen Kjendis». Video: TV2/NTB/Privat/Anders Grønneberg Vis mer

Også «One Tree Hill»-stjernen Sophia Bush, som spilte mot 70-åringen i NBC-serien «Chicago P.D.» deler en rørende melding etter stjernens bortgang.

«Jeg er bare hjerteknust over nyheten om Markies bortgang. Hun var en klippe. Et lys. En fantastisk venn og en fenomenal scenepartner», skriver Bush på Twitter.

«Hun brakte solskinn overalt. Ber», fortsetter hun.

Bush har også delt et lengre innlegg for å hylle stjernen på Instagram.

«Min kjære, kjære Markie. Jeg har ikke ord. Ødelagt er det jeg kommer på. Knust. Hjerteknust. Denne kvinnen. Denne solstråla. Lyset. Og godhet. Markie Post var et tv-ikon. Modig. Morsom», er blant ordene hun bruker for å minne kollegaen.

Ifølge CNN er foreløpig ingen detaljer om en mulig minnesmarkering kjent.

LES OGSÅ: - Det er veldig vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer