Lena Dunham:

Hollywood-stjernen avslørte norsk tatovering

– Den føles hellig og kul.

TATOVERT: Lena Dunham har flere tatoveringer, og fikk nytt påfyll i Oslo. Her er hun avbildet fra en tidligere anledning. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB scanpix
TATOVERT: Lena Dunham har flere tatoveringer, og fikk nytt påfyll i Oslo. Her er hun avbildet fra en tidligere anledning. Foto: Richard Shotwell/Invision/AP, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Denne uka er «Girls»-stjernen Lena Dunham (30) i Norge. Hun skal etter planen være i Oslo i fem dager.

Anledningen er hennes fars kunstutstilling, som onsdag ettermiddag åpnet på Gerhardsen Grener på Tjuvholmen i Oslo. Hun er datter av den amerikanske kunstneren Carroll Dunham (67).

Den kjente komikeren rakk mer enn kunst under oppholdet. I natt postet hun nemlig et bilde på Instagram med sin nye tatovering – tatt i Oslo.

- Puppekrone

Bildet viser en halvnaken Dunham som holder hånda over brystene. Tatoveringen er et smykke som slynger seg over nedre del av brystpartiet.

«Takk til @tinegrimm for mitt krigs-bryststykke/puppekrone. Dette er min første originale tatovering av en kvinnelig tatovør, og den føles hellig og kul –og hun disset meg ikke for å kopiere @badgarlriris plassering.»

Dunham hinter til at superstjerne Rihanna har en lignende tatovering. I et norsk perspektiv kan den minne om bloggstjerna Sophie Elises kroppskunst.

Skryter av sin norske tatovør

Tatoveringen ble utført av norske Trine Grimm i «Lucky 7 Tattoos» ved Pilestredet i Oslo. Grimm har nærmere 18 000 følgere på Instagram, men har selv foreløpig ikke lagt ut bilder av kjendisbesøket. Hun har derimot kommentert med hjerter under bildet til Dunham.

Den verdenskjente komikeren roser sin norske tatovør på Instagram.

PÅ ÅPNING: Lena Dunham var til stede da faren hennes åpnet en utstilling på Tjuvholmen tidligere denne uken. Foto: Per Ervland
PÅ ÅPNING: Lena Dunham var til stede da faren hennes åpnet en utstilling på Tjuvholmen tidligere denne uken. Foto: Per Ervland Vis mer

«Hvis du noensinne befinner deg i Oslo, møt denne metalldronningen og la henne behandle din kropp.»

Dunham skiller seg derimot ut ifra andre verdensstjerner. Hun postet verken bilder fra Aker Brygge, eller av nakne statuer i Frognerparken.

Lena Dunham skrøt av Norge da Dagbladet møtte henneunder kunstutstillingen til faren tidligere denne uken.

- Det er veldig vakkert her i Norge. Jeg er her for å støtte faren min og kunsten hans. Jeg skal egentlig bare kose meg og snakke med folk jeg kjenner, sa Lena Dunham til det oppmøtte pressekorpset.

Annonsert på podcast

FAN: Julia Krohn (t.h) dro på utstillingen for å møte sitt store idol, Lena Dunham (t.v). Hun ble ikke skuffet, og fikk toppet det hele med en selfie. Foto: Per Ervland
FAN: Julia Krohn (t.h) dro på utstillingen for å møte sitt store idol, Lena Dunham (t.v). Hun ble ikke skuffet, og fikk toppet det hele med en selfie. Foto: Per Ervland Vis mer

Det var i podkasten «WTF» at stjerna annonserte norgesbesøket. Til komiker Marc Maron (53), fortalte Dunham at hun skulle være med kunsterfaren på et fem dagers besøk i hovedstaden.

30-åringen forklarte at hennes far, Carroll Dunham, er godt kjent i Norge, og at han kjenner vår kunstinteresserte dronning Sonja.

- Jeg spurte en nordmann om det en gang, og han svarte: «Vi har en mørk estetikk her, og din fars kunst taler til mørket og sinnet i Norge», sa hun den gang.

Seoghør.no har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra Grimm i forbindelse med denne saken.

LES OGSÅ: Ellen DeGeneres' kone stormet ut av hjemmet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer