SKREV TIL KARAKTEREN: Daniel Franzese dediserte brevet, hvor han forteller at han er homofil, til sin homofile rollefigur Damian fra kinofilmen Mean Girls fra 2004. Han spilte mot blant andre Lindsay Lohan og Lizzy Caplan. Foto: REX/Moviestore Collection/All Over Press
SKREV TIL KARAKTEREN: Daniel Franzese dediserte brevet, hvor han forteller at han er homofil, til sin homofile rollefigur Damian fra kinofilmen Mean Girls fra 2004. Han spilte mot blant andre Lindsay Lohan og Lizzy Caplan. Foto: REX/Moviestore Collection/All Over PressVis mer

Hollywood-stjerne kom ut av skapet

Daniel Franzese forteller at han er homofil i et åpenhjertig brev til «Mean Girls»-karakteren sin.

SEOGHØR.NO: I 2004 spilte skuespiller Daniel Franzese (35) den homofile high school-gutten Damian i komedien «Mean Girls», mot blant andre Lindsay Lohan (27), en karakter som ble en stor inspirasjon for homofile verden over.

Nå 10 år senere avslører 35-åringen i et åpenhjertig brev, som han har skrevet til sin rollekarakter Damian, at han selv er homofil:

«Kjære Damian. Det er en stund siden vårt siste møte. 10 år for å være helt presis. Jeg var 26 og du var 16. Du var stolt av hvem du var, jeg var en usikker skuespiller. Du ble en ikonisk karakter som folk så opp til, og jeg kunne ønske jeg hadde deg som rollemodell da jeg var yngre. Da hadde det sikkert vært lettere for meg å vokse opp som homofil».

GODE VENNER: Lindsay Lohan og Daniel Franzese har beholdt vennskapet etter at de for 10 år siden spilte sammen i komifilmen Mean Girls. Dette bildet postet Lindsay på sin Twitter-profil i februar. Foto: Stella Pictures
GODE VENNER: Lindsay Lohan og Daniel Franzese har beholdt vennskapet etter at de for 10 år siden spilte sammen i komifilmen Mean Girls. Dette bildet postet Lindsay på sin Twitter-profil i februar. Foto: Stella Pictures Vis mer

Les hele brevet her (ekstern lenke, journ.anm.)

I brevet forteller han også at rollefigurens legning gjorde at han som skuespiller ble satt i bås, noe han ikke satte pris på ettersom han selv fremdeles var i skapet:

«Det var folk i filmindustrien som hadde sett meg i «Mean Girls»-rollen, og som nektet meg å gjøre auditions for maskuline roller. Damian, du ødela livet mitt og jeg var forbanna på deg. Jeg levde i sølibat i halvannet år. Jeg gikk ikke på homobarer, flørtet aldri og løy til alle som spurte om jeg var homofil. Jeg tok til og med meg en jente på «Mean Girls»-premieren og kysset henne på rød løper, samtidig som jeg var i skapet».

Men nå, 10 år senere, takker Daniel Franzese altså rollefiguren sin for at han tør å fortelle verden at han er homofil:

«Det var til slutt DU som lærte meg at jeg må være stolt av den jeg er».

I disse dager forbereder skuespilleren seg til en rolle i TV-serien «Dating in LA and Other Urban Myths», samtidig som det også er snakk om en oppfølger av den populære komedien «Mean Girls», skriver UsMagazine.

LES OGSÅ: Lindsay Lohan avslørte spontanabort