Lupita Nyong'o:

Hollywood-stjerna raser over magasinforside

- Jeg har forklart dette så ofte med hvert eneste fiber i kroppen.

SINT: Skuespiller Lupita Nyong'o går hardt ut mot magasinet Grazia etter at de redigerte bort håret hennes. Foto: Ana M Wiggins / NTB scanpix
SINT: Skuespiller Lupita Nyong'o går hardt ut mot magasinet Grazia etter at de redigerte bort håret hennes. Foto: Ana M Wiggins / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Denne måneden pryder «Star Wars»-skuespiller Lupita Nyong'o (34) forsida av det britiske magasinet Grazia. Det er hun alt annet enn fornøyd med.

Grazia har nemlig tatt seg noen kunstneriske friheter. På magasinforsida er nemlig hennes naturlige hår redigert vekk.

På sin egen Instagram-profil har hun sammenliknet bildet med en original kopi - og der er forskjellene tydelige. Dette gjøre skuespilleren sint.

Saken fortsetter under bildet:

Frustrert

Lupita Nyong'o fikk sitt definitive gjennombrudd som skuespiller i den Steve MqQueen-regisserte filmen «12 Years A Slave» i 2013, som hun ble tildelt en Oscar-statuett for.

I tillegg til at hun har spilt rollen som Maz Kantana i flere «Star Wars»-filmer, har hun også blitt tildelt en Tony-pris for innsatsen i Broadway-stykket «Eclipse».

- Som jeg har forklart så ofte med hvert eneste fiber i kroppen; Jeg omfavner min naturarv. Til tross for at jeg vokste opp med å tenke at lys hud, rett, silkeaktig hår var skjønnhetsstandarden, vet jeg nå at min mørke hud og mitt krusete hår også er vakkert, skriver hun.

PRIS: Lupita Nyong'o mottar Oscar-prisen for beste kvinnelige birolle i 2014. Foto: John Shearer / NTB scanpix
PRIS: Lupita Nyong'o mottar Oscar-prisen for beste kvinnelige birolle i 2014. Foto: John Shearer / NTB scanpix Vis mer

- Skuffet

Hun forklarer videre at var positiv til å pryde forsida, slik at hun kunne endre malen for hva som er ansett som pent.

- Å være på omslaget til et magasin, gir meg en mulighet til å vise andre mørke mennesker med krusete hår, og spesielt våre barn, at de er vakre akkurat slik de er. Jeg er skuffet over at Grazia inviterte meg til å være på forsida, for deretter å redigere og glatte ut håret mitt slik at det passer med deres forestilling om hvordan vakkert hår ser ut.

Nyong'o avsluttet innlegget med emneknaggen «#dtmh». Det er en forkortelse for «Don't Touch My Hair», ei låt av artisten Solange Knowles (31).

Det er neppe helt tilfeldig. Oscar-vinneren er nemlig ikke den eneste som har møtt på samme problem.

Ikke alene

Tidligere denne måneden havnet nettopp Solange i en nærmest identisk situasjon.

Hun var på forsida av magasinet Evening Standard - også hun fikk håret sitt klippet bort.

dtmh @eveningstandardmagazine

A post shared by Solange (@saintrecords) on

«Don't Touch My Hair»-sangeren tok, ikke uventet, i bruk sin egen sangtittel. Hun publiserte før/etter-bilder på sin egen Instagram-profil med forkortelsen «dtmh».

Ifølge The Guardian beklaget magasinet det hele i en pressemelding.

«Vi var glade for å ha muligheten til å intervjue fantastiske Solange Knowles, samt fotografere henne for denne ukas utgave av ES. Derfor er vi svært lei oss for at forsida skaper bekymring og fortvilelse.»

«Fotografiet ble endret av layoutmessige årsaker, men vi tok feil beslutning og har beklaget på det dypeste til Solange.»

LES OGSÅ: - Meldingen var tydelig: Mørk hud er uakseptabelt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer