DØD: Den britiske skuespilleren John Hurt, kjent for rollene i «Elefantmannen» fra 1980, «Alien» og flere Harry Potter-filmer, er død. Foto: Xposurephotos.com /NTB Scanpix
DØD: Den britiske skuespilleren John Hurt, kjent for rollene i «Elefantmannen» fra 1980, «Alien» og flere Harry Potter-filmer, er død. Foto: Xposurephotos.com /NTB Scanpix Vis mer

Hollywood-legenden John Hurt er død

Den britiske skuespilleren ble 77 år gammel.

Publisert

Flere britiske medier melder om dødsfallet natt til lørdag.

Hurt medvirket i et stort antall kjente filmer, tv-serier og teaterstykker i løpet av de siste seks tiårene. Han er spesielt kjent for sine roller i «Alien» (1980) og flere «Harry Potter»-filmer, der han hadde rollen som tryllestavmaker Ollivander.

Han har vunnet en Golden Globe, flere BAFTAs, og en rekke andre priser i karrieren sin. Han ble også Oscar-nominert for rollene sine i «The Elephant Man» (1980) og «Midnight Express» (1978).

I januar i fjor ble den prisbelønte skuespilleren slått til ridder for sin innsats innen scenekunsten og kunne dermed kalle seg Sir John.

Sommeren 2015 ble det kjent at den dobbelt Oscar-nominerte skuespilleren har fått diagnosen bukspyttkjertelkreft. Han har selv vært svært åpen om hvordan det var å leve med sykdommen.

- Jeg kan ikke si jeg er bekymret for døden, men det er umulig å ikke gruble over den når man har kommet opp i min alder, sa Hurt kort tid etter at han fikk sin kreftdiagnose i 2015.

I nyere tid har Hurt spilt i Hollywood-produksjoner som «Jackie» (2016), Hercules (2014), «V for Vendetta» (2005) og «Muldvarpen» (2011).

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer