Hollywood-legende døde

Elmore Leonard, forfatteren bak mange Hollywood-filmer, er død 87 år gammel.

GIKK BORT: Forfatteren Elmore Leonard, som er mannen bak historiene i en rekke Hollywood-filmer, er død 87 år gammel. Her er han avbildet i hjembyen Detroit i 1992. Foto: All Over Press
GIKK BORT: Forfatteren Elmore Leonard, som er mannen bak historiene i en rekke Hollywood-filmer, er død 87 år gammel. Her er han avbildet i hjembyen Detroit i 1992. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Forfatteren Elmore Leonard, som har skrevet mange noveller og romaner som har blitt til kjente hollywood-filmer, er død. Det melder TMZ.

Elmore, som var aktiv som skribent i over 55 år, døde tirsdag - tre uker etter at han ble rammet av et slag.

Ifølge TMZs kilder døde han i sitt eget hjem i Detroit, byen han bodde i nesten hele sitt liv. Elmore Leonard var opprinnelig fra New Orleans.

Det var Leonards researcher som annonserte den triste nyheten på forfatterens Facebook-side tirsdag.

«Innlegget jeg gruet meg til å skrive, og som dere gruet dere til å lese. Elmore gikk bort klokken 7.15 i dag morges som følge av komplikasjoner etter slaget. Han var hjemme hos seg selv, med sin kjærlige familie rundt seg», heter det i innlegget.

Flere titalls av verkene til forfatteren, som særlig er kjent for sine kriminalhistorier, har blitt til filmer eller TV-serier.

Blant de mest kjente titlene finner man «Get Shorty», «3:10 to Yuma», «Out of Sight», «Jackie Brown», «Killshot», «Be Cool» og «Mr. Majestyk», samt TV-serien «Justified».

LES OGSÅ: Lager TV om ekteskapet sitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer