John Mayer:

Hollywood-damene faller som fluer for norgesaktuelle John Mayer

John Mayer skulle ikke la dop og damer påvirke karrieren. Så falt han pladask for flere av verdens mest berømte kvinner.

NORGESAKTUELL: John Mayer er nesten bedre kjent for sin ville livsstil og kjærlighetsliv enn for musikken. Nå er han klar for å starte på nytt. Foto: NTB scanpix
NORGESAKTUELL: John Mayer er nesten bedre kjent for sin ville livsstil og kjærlighetsliv enn for musikken. Nå er han klar for å starte på nytt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Mandag 8. mai entrer sangstjernen John Mayer (39) scenen i Oslo Spektrum.

39-åringen, som spenner over sjangere som pop, blues, jazz, country og blues, solgte sist ut Spektrum i 2013, med blandede kritikker fra Dagbladet.

Men selv om Mayer har vunnet syv Grammy-priser og en rekke andre utmerkelser gjennom sin karriere på nesten 20 år, er det ofte andre ting han skaper overskrifter for.

Prisvinnende artist

John Clayton Mayer ble født 16. oktober 1977 i Bridgeport, Connecticut, som en av tre brødre. Begge foreldrene, Richard og Margaret, var lærere.

I 1997 begynte han på privatskolen Berklee College of Music, men sluttet etter to semestre, og sammen med kameraten Clay Cook, flyttet han til Atlanta og startet gruppa LoFi Masters.

Det tok imidlertid ikke lang tid før folk på nettet begynte å legge merke til Mayer, og i 2000 ble han signert av Aware Records, etter en opptreden på musikkfestivalen SXSW.

Året etter ga han ut sitt første studioalbum «Room for Squares», som sikret ham hans første Grammy-pris i kategorien «beste mannlige popvokal» for låta «Your Body Is a Wonderland».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer