«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» 2021:

- Holdt virkelig på å gi opp

Nok en deltaker måtte takke for seg i den beinharde konkurransen.

UTE: Vår Staude ryker i «71 grader nord kjendis» etter en intens konkurranse. Video: Discovery+ Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg en finale i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» med stormskritt. Gjennom sesongen har vi allerede fått se deltakerne kjempe seg gjennom harde konkurranser, og én etter én har de takket for seg - enten ved å trekke seg eller ved å tape utslagskonkurransene.

I kveldens episode står det om en billett til semifinalen, og for de fem gjenværende deltakerne er det en svært tøff konkurranse som venter.

De skal nemlig memorere en fargekombinasjon, deretter hoppe sju meter ned i iskaldt vann, svømme under en båt og til slutt komme seg på land og gjenskape fargerekken.

Det gikk ikke helt som planlagt for én av deltakerne, som dermed måtte pakke tursekken og reise hjem.

BRYTER SAMMEN: Det ble litt for mye for Adrian Sellevoll under 71 grader nord kjendis denne uken. Vis mer

Dramatikk

I søndagens episode kunne vi nemlig se «God morgen Norge»-programleder Vår Staude (54) miste dykkebrillene sine før hun hopper ut i vannet. Det skulle vise seg å bli avgjørende for resten av konkurransen.

- Det var skummelt i seg selv å hoppe ut syv meter, så oppdaget jeg at brillene var borte.

DRAMATISK: Det ble kaos for Vår Staude da hun mistet brillene sine, etter å ha hoppet syv meter ned i vannet fra en båt. Foto: TVNorge
DRAMATISK: Det ble kaos for Vår Staude da hun mistet brillene sine, etter å ha hoppet syv meter ned i vannet fra en båt. Foto: TVNorge Vis mer

For de deltakerne som ikke ønsket å svømme under båten, fikk de valget om å ta turen rundt en bøye lenger ute i vannet. Siden hun mistet brillene sine følte 54-åringen at hun måtte gjøre nettopp det.

Det resulterte i at det hele tok lenger tid for Staude, som i tillegg svømte feil i starten, enn de andre deltakerne. De fire andre deltakerne, Adrian Sellevoll (22), Henrik Elvestad (47), Victor Sotberg (29) og Fay Wildhagen (27), var allerede ferdige med memoreringen da Staude kom seg opp på bryggen.

SKJERPET SEG: Programlederen lå bak de andre, men strammet seg opp underveis. Foto: TVNorge
SKJERPET SEG: Programlederen lå bak de andre, men strammet seg opp underveis. Foto: TVNorge Vis mer

- Jeg holdt virkelig på å gi opp. Men så strammet jeg meg opp, og fikk lagt på disse brikkene, sier hun i episoden.

OM SAVNET: I søndagens episode av «71 grader nord - kjendis» snakker Vår Staude om moren, og hvor mye hun savner henne. Video: Discovery+ Vis mer

- En heldiggris

Den soleklare vinneren av konkurransen ble Victor, som hadde hele 16 riktige. På bunnen av listen, med fem riktige hver, var Fay og Vår.

De hadde kun fem riktige. Førstnevnte fullførte på kortest tid, og det var dermed altså Vår Staude som hadde gått sin aller siste etappe på veien mot Nordkapp.

SA STOPP: Det var Vår Staude som trakk det korteste strået i kveldens konkurranse. Foto: TVNorge
SA STOPP: Det var Vår Staude som trakk det korteste strået i kveldens konkurranse. Foto: TVNorge Vis mer

- Det har vært helt fantastisk å være på tur. Jeg trodde ikke det skulle bli så gøy, ikke så slitsomt, ikke så utfordrende. Men jeg føler jeg har behersket alt det som har vært viktig for meg - alt det som har med tur å gjøre, og det som har med det sosiale å gjøre, forteller hun til programleder Tom Stiansen (50).

54-åringen påpeker at det er mange i gjengen hun nå har vært på tur med som hun kommer til å se igjen, og at det er mange hun kommer til å dra på tur med når konkurransen er ferdig.

- Jeg føler meg som en heldiggris, avslutter hun.

Det betyr at det altså nå står mellom Adrian, Henrik, Victor og Fay, som i de neste episodene skal kjempe om en plass i den gjeve finalen.

LES OGSÅ: - Var en dårlig idé

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer