«Luksusfellen»:

Holdt viktig info skjult for «Luksusfellen»-ekspertene

Fikk seg et sjokk midtveis i innspilling.

LUKSUSFELLEN: Programleder Lene Drange i «Luksusfellen» oppdager at en deltager har holdt viktig informasjon skjult for henne. Video: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveldens episode av «Luksusfellen» på TV3 reiser forbrukerøkonom Magne Gundersen og økonom Lene Drange til Mosjøen i Nordland. Der møter de den 26 år gamle prosessteknikeren Jørgen Aasen, som selv betegner seg som «et økonomisk svin».

I episoden forteller Aasen at det vanvittige økonomirotet og overforbruket først startet da han begynte å tjene penger for fire år siden.

Han gikk blant annet til innkjøp av klær, mobiltelefoner og Mac-maskiner, som ble finansiert av kredittkort. Planen var å gjøre opp for seg når lønna kom på konto, men så mistet han kontrollen.

Aasens situasjon kan definitivt betegnes som prekær. 26-åringen har grunnet den økonomiske knipa flyttet inn i hybelen til lillebroren, hvor de må sove i samme seng.

Saken fortsetter nedenfor.

BOR SAMMEN: Jørgen Aasen flyttet fra familien og inn i hybelen til lillebroren da den økonomiske situasjonen ble helt uhåndterbar. Foto: TV3
BOR SAMMEN: Jørgen Aasen flyttet fra familien og inn i hybelen til lillebroren da den økonomiske situasjonen ble helt uhåndterbar. Foto: TV3 Vis mer

Før han flyttet, bodde Aasen med ekskjæresten Ida Marie Johnsen Aanes (22) og deres tvillingdøtre. Hun var lenge intetanende om samboerens økonomiske problemer, men med to barn å forsørge, forsto hun raskt at noe ikke stemte.

Han har blant annet bestilt ferier med penger han ikke har og kjøpt gaver for flere tusen når stemningen i hjemmet ikke har vært den beste.

Saken fortsetter nedenfor.

VANSKELIG SITUASJON: Jørgen Aasen måtte flytte ut av familiens hjem fordi samboeren hans (t.v.) har sett seg lei av hans vanvittige økonomirot og overforbruk. Selv har han kjøpt gaver og ferier når situasjonen har vært tøff, til tross for at kjæresten har bedt ham om å stoppe. Foto: TV3
VANSKELIG SITUASJON: Jørgen Aasen måtte flytte ut av familiens hjem fordi samboeren hans (t.v.) har sett seg lei av hans vanvittige økonomirot og overforbruk. Selv har han kjøpt gaver og ferier når situasjonen har vært tøff, til tross for at kjæresten har bedt ham om å stoppe. Foto: TV3 Vis mer

- Rotet det til

Det stopper likevel ikke her. 26-åringen fikk nemlig baksmell på skatten på 81 000 kroner, og han betaler heller ikke barnebidrag. Uten å åpne regningene sine, er han intetanende til hvor mye penger han faktisk skylder.

Når Drange informerer om at det er svimlende 986 000 kroner, hvor 550 000 av det er statlig gjeld, mister 26-åringen nærmest munn og mæle.

- Jeg har aldri vært med på noen som har så mye statlig gjeld, som har rotet det så mye til, sier Lene Drange i episoden.

Tross skyhøy gjeld, sitter ikke Aasen igjen med noe annet enn en TV, en Mac og en bil - som ikke er kjørbar. Når «Luksusfellen»-ekspertene blir informert om at han blant annet brukte 65 000 kroner på én tur til Polen, får de bakoversveis.

Saken fortsetter nedenfor.

RENTESJOKK: Leif Kåre Junior Bakka (33) får bakoversveis når han oppdager at han har renteutgifter på over 10 000 kroner i måneden. «Luksusfellen»-ekspertene viser ingen nåde. Video: TV 3 Vis mer

- Aldri sett før

Etter en grundig gjennomgang av forbruket det siste halve året, kommer det fram at Aasen går nærmere 16 000 kroner i minus hver måned. Blant annet bruker han over 10 000 i året på energidrikk, i tillegg til å ha brukt over 130 000 kroner på snus de siste fire åra.

- På de elleve åra jeg har vært med på «Luksusfellen» har jeg aldri sett noen deltakere drikke så mye Red Bull, sier Magne Gundersen i episoden.

- Det er drøyt, helt sykt, konstaterer Aasen i episoden.

Saken fortsetter nedenfor.

- HELT SYKT: Magne Gundersen har aldri opplevd at noen i «Luksusfellen» har brukt så mye penger på energidrikk. Jørgen Aasen ble selv overrasket over forbruket. Foto: TV3
- HELT SYKT: Magne Gundersen har aldri opplevd at noen i «Luksusfellen» har brukt så mye penger på energidrikk. Jørgen Aasen ble selv overrasket over forbruket. Foto: TV3 Vis mer

- Jeg blir kvalm. Jeg vil bo i lag med barna mine og Ida. Jeg vet jeg har et høyt forbruk, men dette. Jeg vet ikke. Jeg må bare innse at jeg ikke kan leve sånn som jeg har gjort lenger, fortsetter han.

- Holdt skjult

Det er ekskjæresten som har 100 prosent omsorg for barna, grunnet Aasens økonomiske situasjon. Målet til sistnevnte er få kontroll på forbruk og gjeld, slik at han kan flytte sammen med familien igjen.

Så lett skulle det derimot ikke bli.

Drange og Gundersen opplever nemlig en bråstopp midtveis i arbeidet, når de innser å ha blitt ført bak lyset. Aasen fikk nemlig dagpenger i et helt år, mens han samtidig fikk lønn. Det informerte han aldri ekspertene om.

  • Se video øverst i saken.

- Dette er noe av det flaueste jeg har vært med på. Enda en ting han har holdt skjult, jeg blir så sint. Dette må vi ta med en gang, sier Drange.

Saken fortsetter nedenfor.

Jan Ivar Furevåg fra "Luksusfellen" på TV3 drikker syv liter melk om dagen, og får se resultatet av hvor mye det er. Vis mer

- Bortkastet

På et tidspunkt ble Aasen nemlig arbeidsledig, før han fikk et vikariat på sin nåværende arbeidsplass. Det var da påkrevd å melde inn arbeidstimer, hvor 26-åringen informerte om 142,5 timer, mens han ifølge arbeidsgiver jobbet 1077 timer. Det betyr at han ikke oppga korrekt meldekort i et helt år, og at han da har fått 133 000 kroner for mye utbetalt fra Nav.

- Her er nok et krav - og det fra Nav. Staten er ikke noe du forhandler med, så nå er jeg redd all den jobben jeg og Magne har lagt ned er helt bortkastet, sier Drange i episoden.

I en e-post til Se og Hør forteller Jørgen Aasen at brevet fra Nav ble levert i samme bunke som resten av hans dokumenter rundt egen økonomi i starten av episoden.

- Hvorfor det ikke ble nevnt var fordi det aldri ble tatt opp som et tema da vi gjorde en gjennomgang av papirbunken. Da jeg overleverte bunken så trodde jeg de tok det med i betraktningen. Jeg kan ikke si at jeg angrer på noe som jeg trodde var soleklart fra første stund, skriver han.

Overfor Se og Hør forklarer Lene Drange at det ikke var selve Nav-kravet hun ble irritert over.

- Hver gang vi er på opptak, går vi dypere inn i gjelden til deltakerne i løpet av episoden. Da jeg besøkte det lokale Nav-kontoret for å få mer informasjon om måten han mottok pengene på, ble jeg informert om feil vedrørende meldekortet. Det var dét jeg ble irritert over. Det samme gjelder beløpet han fikk hver eneste måned, i tillegg til lønn. Det mener jeg han burde skjønt at var feil.

«STIAN BLIPP SHOW»: «Luksusfellen»-økonomen får hakeslepp av økonomien til «Charter»-Svein. Video: TV 2 Vis mer

- Tung og slitsom uke

Aasen skriver videre i sin e-post til Se og Hør at hans «Luksusfellen»-opplevelse ble noe helt annet enn han hadde sett for seg.

- At det var så mye jobb og opptak for den lille timen, hadde jeg aldri trodd. Jeg tar med meg den erfaringen og fortsetter å jobbe mot målet om å bli gjeldfri. Jeg er jo selvfølgelig glad for all hjelp og tips jeg har fått. Men det var en veldig tung og slitsom uke, skriver han.

Dette er ikke første gang «Luksusfellen»-ekspertene har reagert på at all informasjon om gjelden ikke har kommet fram.

Hallgeir Kvadsheim og Silje Sandmæl ga nesten opp da 30 år gamle Mirsad Muminovic i forrige sesong ikke fortalte ekspertene at han skyldte en kamerat hele 70 000 kroner.

Hvordan det går med Jørgen Aasen kan du se i kveldens episode av «Luksusfellen» på TV3 klokka 20.30.

LES OGSÅ: - Han knuste alle glassene jeg hadde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer