KASSASUKSESS: «Hansel & Gretel: Witch Hunters» er foreløpig en publikumsvinner, på tross av kritikerslakt. Regissør Tommy Wirkola (nr. 2 f.h) holdt ideen til filmen hemmelig i en årrekke. Her med noen av filmens stjerner: (f.v) Peter Stormare, Famke Foto: All Over Press
KASSASUKSESS: «Hansel & Gretel: Witch Hunters» er foreløpig en publikumsvinner, på tross av kritikerslakt. Regissør Tommy Wirkola (nr. 2 f.h) holdt ideen til filmen hemmelig i en årrekke. Her med noen av filmens stjerner: (f.v) Peter Stormare, Famke Foto: All Over PressVis mer

Holdt suksessideen skjult i årevis

Filmlærer spådde «Hansel & Gretel»-regissør Tommy Wirkolas Hollywood-gjennombrudd.

SEOGHØR.NO: Forrige uke hadde Hollywood-debuten til den norske regissøren Tommy Wirkola premiere i Los Angeles. Stjernespekkede «Hansel & Gretel: Witch Hunters» ligger allerede på kinotoppen i 18 land, og den har i hvert fall spilt inn produksjonskostnadene på drøyt 300 millioner kroner.

Wirkola besøkte NRK-programmet «Lindmo» denne helgen for å snakke om Hollywood-suksessen. På spørsmål fra Anne Lindmo om hvor han fikk ideen til filmen fra, fortalte han at Hans og Grete var hans favoritteventyr som barn.

- Det er egentlig veldig mørkt, brutalt og grotesk, uttalte regissøren bak splatter-komediene «Kill Buljo» og «Død snø».

Altaværingen gikk lenge og grublet på hva som skjedde med Hans og Grete etter at de unnslapp fra heksas fangenskap. Og under en pitche-konkurranse på filmskolen, der han skulle selge en filmidé på ett minutt, la han frem ideen sin for læreren Simon Hunter.

- «Tommy, aldri fortell denne ideen til noen før du står foran en Hollywood-produsent, så garanterer jeg at du får solgt den», sa han. Så det var et godt lærerråd, påpekte Wirkola.
 
Dermed holdt regissøren ideen sin, om at Hans og Grete vokser opp til å bli drevne heksejegere, hemmelig i en årrekke. Og til slutt bar hemmeligholdelsen frukter, da han fikk mulighet til å pitche ideen for Paramount i Hollywood.

- Jeg var sinnsykt nervøs, det skal jeg ikke legge skjul på. Jeg begynte med den klassiske replikken som jeg tok for syv år siden, bare på engelsk: «Hansel and Gretel, 15 years after the gingerbread incident, they've grown upto be witch hunters». Så ble det helt stille, før de sa «go on», og da var det bare å legge ut, fortalte han om starten på det som foreløpig er en stor Hollywood-suksess.

«Hansel & Gretel: Witch Hunters» hadde norsk kinopremiere fredag 1. februar.

LES OGSÅ: - Kunne fort ha kysset kongen på panna