Aksel Hennie:

Holdt skade skjult for omverdenen

Da kragebeinet brakk, ble innspillingen av «Mordene i Kongo» utsatt i seks måneder.

BRAKK KRAGEBEINET: Aksel Hennie ble fraktet rett til sykehus etter at han veltet på motorsykkel under filminnspilling. Foto: NTB Scanpix
BRAKK KRAGEBEINET: Aksel Hennie ble fraktet rett til sykehus etter at han veltet på motorsykkel under filminnspilling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av oktober har filmen «Mordene i Kongo» premiere på norske kinoer, der Aksel Hennie (42) spiller rollen som Joshua French (36).

French ble i 2009 dømt til døden for blant annet drap og spionasje, sammen med nå avdøde Tjostolv Moland.

Rollen som Moland spilles av Tobias Santelmann (38).

Brakk kragebeinet

Til tross for at filmen nå er kinoklar, gikk tydeligvis ikke innspillingen like knirkefritt for seg.

Først nå, i et intervju med NRK, kommer det frem at innspillingen tok en dramatisk vending.

Aksel brakk nemlig kragebeinet i en motorsykkelulykke på settet, og innspillingen ble dermed stanset i et halvt år.

Ulykken skjedde i Sør-Afrika i februar i fjor, og skuespilleren forteller til NRK at han umiddelbart ble fraktet til sykehuset.

- Det ble veldig bratt opp en bakke. Så jeg la ned sykkelen, med Tobias bakpå. Det resulterte i at jeg brakk kragebeinet, sier Aksel, og legger til at fallet ikke var av den spektakulære typen.

Da bruddet var et faktum, ble innspillingen stanset. Ulykken ble holdt skjult, for ikke å ødelegge for Utenriksdepartementet og løslatelsen av Joshua French.

Holdt det hemmelig

Også filmproduksjonen var hemmelig da ulykken inntraff for halvannet år siden.

Christian Fredrik Martin i produksjonsselskapet Friland forteller til NRK at produksjonen foregikk i det stille for ikke å forstyrre prosessen med å få utlevert og benådet French - som returnerte til Norge 17. mai samme år.

- Vi klarte heldigvis å holde tett om hendelsen og prosjektet takket være gode og lojale medarbeidere, sier han.

Innspillingen ble stanset i seks måneder som følge av Aksels skade.

Til tross for at rehabiliteringstiden var på seks uker, tok det lang tid å sette i gang prosjektet igjen, grunnet en kabal for både crew og skuespillere.

Likevel ble ikke filmens budsjett påvirket, da hendelsen ble en forsikringssak. Aksel Hennie beskriver hele situasjonen slik:

- Produsentene fikk all dritten i fanget.

Bilulykke

Det er imidlertid ikke første gang Aksel Hennie har opplevd å bli skadet på sett.

I 2012 veltet bilen hans i høy hastighet under innspillingen av filmen «Pioner» i Bergen, og 42-åringen ble fraktet til sykehus i ambulanse.

Han fikk etter en grundig sjekk konstatert at han hadde sluppet fra ulykken uten skader, og innså først etter at han fikk se opptak av velten hvor dramatisk det hadde vært.

- Det ser veldig dramatisk ut og det var det og. Det er først når jeg ser videoen at jeg skjønner hvor flaks jeg hadde, sa han til Seoghør.no den gang.

Aksel, som hadde rollen som en dykker i «Pioner» hevdet at han raskt skjønte at noe galt var i ferd med å skje, da han forberedte seg på å sladde med bilen som planlagt.

- Vi skulle gjøre et bilstunt, en biljakt og jeg skulle sladde ut på en sidevei. Så gjør jeg det, og farten var litt høy, så jeg går rundt, sa han den gangen.

- Jeg kjente kjapt hva som skulle skje så jeg gjorde det jeg kunne for å minske trykket. Jeg strammet litt og la bredsiden til.

Aksel Hennie hevdet den gang at han ikke rakk å bli redd før bilen gikk rundt.

- Jeg var ikke redd, jeg visste jeg var stroppet godt fast. Det er det mest dramatiske jeg har vært oppi, men det var nok verre for dem som så på.

LES OGSÅ: - Vi har hørt masse om denne festen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer