HOLDT PÅ Å DØ: I et nylig intervju åpner Ant McPartlin opp om hvordan han holdt på å dø etter det to år lange rusmisbruket. Foto: NTB Scanpix
HOLDT PÅ Å DØ: I et nylig intervju åpner Ant McPartlin opp om hvordan han holdt på å dø etter det to år lange rusmisbruket. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ant McPartlin:

Holdt rusmisbruk hemmelig i to år

- Jeg kunne ha drept meg selv.

(Seoghør.no): Den britiske TV-stjernen Ant McPartlin (41) er mest kjent som programleder i «Britain's Got Talent», og TV-duoen «Ant og Dec» sammen med Declan Donnelly (41).

I 2014 pådro TV-stjernen seg en kneskade som viste seg å bli et problem han sent ville bli kvitt.

Etter utallige operasjoner og ulike medisiner, gikk 41-åringen fremdeles med smerter.

- Etter hvert fant vi ut at smertene kom fra et hull i kneskålen, og da var det gjort. Jeg fikk en ny resept på sterkere piller, og det var da problemene startet, forteller Ant i et eksklusivt intervju med The Sun.

Holdt på å dø

Ant ble avhengig av pillene for å lindre smertene som ikke ga seg. I to år forsøkte han å skjule problemet for venner og familie, helt til det nå nylig holdt på å gå galt.

- Klokken var fem på morgenen og jeg skrek i smerte, så jeg ringte Lisa, forteller han til avisen.

Ifølge Ant befant Lisa seg i andre etasje i huset. Ant lå på sofaen i stua fordi han ikke klarte å bevege seg på grunn av kneskaden.

Saken fortsetter nedenfor.

«ANT & DEC»: Ant McPartlin og Declan Donelly har vunnet flere priser for sin innsats i underholdningsbransen. Her på BAFTA utdelingen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix.
«ANT & DEC»: Ant McPartlin og Declan Donelly har vunnet flere priser for sin innsats i underholdningsbransen. Her på BAFTA utdelingen tidligere i år. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg var gal. Jeg var ved punktet hvor jeg begynte å se og høre ting, og smerten var fremdeles der, forteller han.

Ambulansen kom å hentet Ant, og senere ble han lagt inn på rehabilitering for pillemisbruk.

Den kvelden hadde nemlig Ant blandet piller sammen med alkohol.

- Legen fortalte meg at jeg kunne ha drept meg selv, sier han.

Havnet på rehab

I to måneder var Ant på rehabilitering, før han denne måneden kunne komme hjem igjen.

Nå er han frisk og er for første gang rusfri på nesten tre år.

Til avisen mimrer han tilbake til episoder han selv ikke skjønner at han kan ha overlevd.

Saken fortsetter nedenfor.

GIFT: Ant McPartlin giftet seg med kona Lisa Armstrong i 2006. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Ant McPartlin giftet seg med kona Lisa Armstrong i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I jobbsammenheng og ved andre fysiske utfordringer kunne Ant flere ganger ta trippel dose med piller og alkohol for å slippe å kjenne smerte.

Selv klandrer han ingen andre enn seg selv for avhengigheten, men uttrykker at han er sjokkert over hvor enkelt det var å få tak i mer piller og medisiner.

- Jeg ble så desperat etter mer, så jeg endte opp med å gå til tre forskjellige leger hvor jeg spurte alle etter mer medisiner, forteller han.

- Som å komme ut av fengsel

Ant er imidlertid ikke den første superstjernen som har åpnet seg opp om rusmisbruk.

I flere år slet filmstjernen Melanie Griffith (60) med avhengighet av alkohol og narkotika.

Selv etter hun fikk barn klarte ikke skuespilleren og holde seg unna før hun i 2010 bestemte seg for at nok var nok og ble lagt inn på rehab.

- Jeg er en alkoholiker og narkotikamisbruker og har kjempet mot dette hele mitt liv. Det har jeg heldigvis klart ganske bra, sa skuespillerinnen den gangen i et intervju med The Sun.

Innleggelsen i 1988 kom etter bruddet fra ektemann nummer to, Steven Bauer (60). Men oppholdet gjorde at hun fant tilbake til sin første ektemann, Don Johnson (67), som hun var gift med i seks måneder som 18-åring.

Paret giftet seg på nytt i 1989 og sammen fikk de datteren, «Fifty Shades of Grey»-stjernen Dakota Johnson (27).

- Endelig føler jeg meg fri. Jeg drikker ikke, jeg tar ikke piller, ingenting, og det er fantastisk. Det er som å komme ut av fengsel, sier sa hun.

LES OGSÅ: - Ikke rart hun falt pladask for Liam