Holdt på å takke nei til «Sherlock»

Benedict Cumberbatch fryktet livet som kjendis.

SKEPTISK: Skuespilleren Benedict Cumberbatch forteller at han holdt på å takke nei til den ikoniske rollen som Sherlock Holmes fordi han fryktet livet som kjendis.
SKEPTISK: Skuespilleren Benedict Cumberbatch forteller at han holdt på å takke nei til den ikoniske rollen som Sherlock Holmes fordi han fryktet livet som kjendis. Vis mer

SEOGHØR.NO: Forut for TV-suksessen med «Sherlock» var det ikke mange som kjente til den britiske skuespilleren Benedict Cumberbatch (37).

Skuespilleren, som likte sitt noe anonyme liv, var derfor skeptisk når han fikk tilbud om å spille den ikoniske rollen som Sherlock Holmes.

Benedict var nemlig ikke sikker på om han ønsket et liv i rampelyset.

- Jeg hadde noen reservasjoner i forhold til denne ikoniske karakteren. Jeg tenkte: «Dette er en veldig velkjent karakter, jeg kommer til å få veldig mye oppmerksomhet for den».

- Dette var før jeg hadde fått mitt store gjennombrudd, men jeg visste at det likevel ville få mye fokus. Derfor trengte jeg tid på å finne ut om dette var noe jeg faktisk ville, sier Cumberbatch ifølge Metro.

STJERNESKUDD: Det britiske stjerneskuddet Benedict Cumberbatch, kjent fra TV-serien «Sherlock», spiller rollen som Smaug i «Hobbiten: Smaugs ødemark». Foto: REX/Rob Latour/All Over Press
STJERNESKUDD: Det britiske stjerneskuddet Benedict Cumberbatch, kjent fra TV-serien «Sherlock», spiller rollen som Smaug i «Hobbiten: Smaugs ødemark». Foto: REX/Rob Latour/All Over Press Vis mer

Den britiske skuespilleren ble heldigvis overtalt av serien skapere, Steven Moffat og Mark Gatiss.

- Jeg tenkte at hvis jeg kom til å gjøre dette, tre inn i rampelyset med en stor ikonisk rolle, så kunne jeg hvertfall gjøre det med disse folkene. De vet hva de holder på med og jeg stoler på at de tar de rette valgene, forteller «Star Trek»-stjernen.

Serien, som nylig avsluttet sin tredje sesong på NRK, er allerede godt i gang med planleggingen av sesong 4 og 5. Nå snakkes det også om en mulig spillefilm med både Benedict Cumberbatch og «Hobbiten»-stjernen Martin Freeman på rollelisten.

HOBBITEN: Martin Freeman -kjent fra blant annet TV-serien « The Office» - har også gjort suksess som Bilbo Lommelun i filmene om «Hobbiten» Foto: Stella Pictures
HOBBITEN: Martin Freeman -kjent fra blant annet TV-serien « The Office» - har også gjort suksess som Bilbo Lommelun i filmene om «Hobbiten» Foto: Stella Pictures Vis mer

De to britene har blitt to av verdens mest populære skuespillere etter suksessen, men skal angivelig likevel være så glade i TV-serien at en spillefilm kan bli aktuelt.

LES OGSÅ:   - Jeg trodde jeg skulle bli voldtatt og drept