Holdt på å dø på scenen

Først mistet han faren av hjerteinfarkt, deretter var han døden nær selv.

DØDEN NÆR: Under en konsert i Bodø i 2005 fikk Jørn Hoel et hjerteinfarkt og var døden nær. Foto: NTB scanpix
DØDEN NÆR: Under en konsert i Bodø i 2005 fikk Jørn Hoel et hjerteinfarkt og var døden nær. Foto: NTB scanpix Vis mer
SEHER.NO: I intervju med ukebladet Se og Hør i 2008 kunne den folkekjære artisten og musikeren Jørn Hoel (53) avsløre at han var døden nær under en konsertopptreden i Bodø i 2005. 

Hoel stod på scenen og fremførte «Har en drøm», da han plutselig skjønte at noe var riv ruskende galt. Musikeren nektet imidlertid å avslutte opptredenen, og klarte utrolig nok å fullføre.

- Jeg kjente at jeg ble fryktelig tørr i munnen - og fryktelig tørst. Det føltes som om jeg skulle kveles. Jeg tenkte: «Skal jeg stoppe å synge eller skal jeg dø..?», sa en åpenhjertig Jørn Hoel til Se og Hør i 2008.

Dagen etter konserten i Bodø dro den populære artisten til Diakonhjemmet i Oslo for en omfattende kontroll.

Da Hoel var 16 år gammel mistet han sin far, Thor, som døde av hjerteinfarkt. I alle år har han selv fryktet at han ville bli rammet av den arvelige hjertesykdommen.

Frykten ble bekreftet da legene gjennomførte flere hjerteundersøkelser, og det viste seg også at han hadde fått et lite hjerteinfarkt da han stod på scenen i Bodø.

I et ferskt intervju med Dagbladet forteller 53-åringen at han senere har funnet ut at han har trange blodårer og høyt kolesterol, noe som har ført til at han må spise mellom syv og åtte forskjellige tabletter hver eneste dag.

Artisten innrømmer også at hjerteinfarktet og sykdommen har endret ham betraktelig, og gitt ham et nytt syn på livet.

- Jeg endte opp med å evaluere meg selv og livet mitt. Noen ting var helt på trynet. Jeg har vært svak mentalt og latt meg friste av en del ting jeg ikke skulle. Jeg burde ha gitt barna mer tid. Jeg har vært for selvopptatt og har i for stor grad fylt opp tida mi med meg selv, sier Hoel til Dagbladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Nå blir han bestefar