SNAKKER UT: I et intervju med VG forteller Oslo-ordfører Fabian Stang at han ble utsatt for et overgrep for 45 år siden. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: I et intervju med VG forteller Oslo-ordfører Fabian Stang at han ble utsatt for et overgrep for 45 år siden. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: NTB scanpixVis mer

Holdt overgrepet skjult i 45 år

Ikke en gang kona visste om ordførerens rystende overgrepshistorie.

SEOGHØR.NO: Under et intervju med VG, som står på trykk denne helgen, avslørte Oslo-ordfører Fabian Stang (59) at han for 45 år siden ble utsatt for et overgrep:

- Det jeg nå sier har jeg aldri fortalt til noen, for det er så sårt og det er så følsomt. Men det har på en måte vært med meg resten av livet.

Han fortsetter:

- Som 14-15-åring ble jeg utsatt for et overgrep av en mann som hadde tatt meg med på showet Holiday on Ice. Jeg husker ennå stedet vi sto i Messehallen på Sjølyst, med ryggen mot veggen ut mot Sjølystveien. 

VISSTE INGENTING: Fabian Stang hadde bedt kona Catharina Munthe være med under VG-intervjuet - hvor han for første gang snakket ut om overgrepet. Her er paret fotografer i forbindelse med Nobelbanketten på Grand Hotel i fjor. Foto: NTB scanpix
VISSTE INGENTING: Fabian Stang hadde bedt kona Catharina Munthe være med under VG-intervjuet - hvor han for første gang snakket ut om overgrepet. Her er paret fotografer i forbindelse med Nobelbanketten på Grand Hotel i fjor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Selv ikke hans kone Catharina Munthe (37) visste om overgrepet før den populære Oslo-ordføreren avslørte det under VG-intervjuet.

Tidligere denne uken snakket ordføreren med Oslo-russen om russefeiring, og hvilke konsekvenser overdreven bruk av alkohol og rus kan føre til. Lite visste de unge videregåendeelevene at 59-åringen foran dem selv har opplevd det han snakker om. 

Til VG forteller Stang videre at erfaringen er noe han har tatt med seg videre i livet - og som han har brukt i kommunikasjon med andre «ofre».

- Enhver skuffelse i livet vil prege én. For meg har det vært lettere å forstå de ofre jeg har vært i kontakt med gjennom livet.

Fabian Stang er født i Oslo, og er sønn av den avdøde skuespillerdivaen Wenche Foss og forretningsmannen Thomas Stang.

LES OGSÅ: - Jeg ble kalt «mongo» på grunn av broren min