Holdt kreftsykdommen skjult

- Knut synes det var trist å dø når han hadde så mye ugjort.

HOLDT SYKDOMMEN HEMMELIG: Knut Olsen valgte selv å holde kreftsykdommen unna offentligheten. Tirsdag kveld døde den populære NRK-profilen. Dette er et av bildene 23 år gamle Daniel Tengs tok av Olsen før han startet kreftbehandlingen i høst.  Foto: Daniel Tengs/NRK/Scanpix
HOLDT SYKDOMMEN HEMMELIG: Knut Olsen valgte selv å holde kreftsykdommen unna offentligheten. Tirsdag kveld døde den populære NRK-profilen. Dette er et av bildene 23 år gamle Daniel Tengs tok av Olsen før han startet kreftbehandlingen i høst. Foto: Daniel Tengs/NRK/Scanpix Vis mer
SEHER.NO:   Tirsdag ettermiddag kom sjokknyheten om at NRK-profil Knut Olsen hadde gått bort, bare 57 år gammel. 

Olsen, som var programleder i Dagsrevyen de siste årene, ble sykemeldt høsten 2010. Han døde av kreft etter kort tids sykeleie, og etterlater seg kone og fem barn.

57-åringen skal selv ha valgt å holde sykdommen unna offentligheten, og svært få visste om tv-profilens tilstand før dødsbudskapet kom tirsdag.


Det var NRK som meldte den svært triste nyheten om tv-profilens bortgang, og sendte samtidig ut en rekke bilder Olsen selv ønsket at skulle bli tatt før han startet kreftbehandlingen i høst.

Olsen skal ha tatt kontakt med fotograf Daniel Tengs (23), som er venn av datteren til han og kona Guro Eriksen, skriver Dagbladet. 

23-åringen tok også noen bilder av tv-profilen sammen med kona. Bildene var i utgangspunktet ment til å være til dem privat, men familien skal ha valgt å gjøre bildene tilgjengelige for NRK.

- Vi ville at bildene skulle være ærlige, ikke triste. Men hvis man var litt trist, var det greit at det syntes. Å få den tilliten å skulle forevige et øyeblikk som er så sterkt, er jeg utrolig ydmyk overfor. Det er det sterkeste jeg har vært med på som fotograf, sier Tengs til Dagbladet.


I tenårene opplevde Olsen at begge foreldrene ble kreftsyke samtidig, og faren døde etter tre års sykdom.

I intervju med Dagbladet Magasinet i 2007 snakket den populære programlederen om hvordan han taklet sorgen etter farens død.

- Det er farlig å bli sittende fast i sorgen. Sorgen over far har lært meg å blokkere når det trengs. Redselen for å miste ble nok større når døden ble nærværende så tidlig i livet. Det er sjokkerende når noen blir syke på den måten, sa Olsen den gang.

Skriv din siste hilsen til Knut Olsen på Sol.no her.

Det var med svært tungt hjerte at nyheten om Olsens bortgang ble kjent i NRK-huset tirsdag, og kolleger og venner av tv-profilen er i sjokk over hvor fort det gikk.

- Knut var en særdeles intelligent og dyktig person, og en varm og god kollega. Han var en som trådte til for oss andre, når vi trengte det som mest. Vi er jo en gruppe programledere som trenger hverandre, og han sto på for alle, sa en gråtkvalt Einar Lunde til Seher.no tirsdag ettermiddag:

- Det var et sjokk da vi fikk vite at han hadde blitt syk, og et enda større sjokk å få vite at han hadde gått bort. Det er helt ufattelig.

Ifølge kringkastingsjef Hans-Tore Bjerkaas har de visst om sykdommen i lengre tid.

- Vi vet at han har vært veldig syk. Det var tungt, men i og for seg ikke veldig overraskende, sier Bjerkaas til Seher.no.

En av Olsens nære venner, Kalle Lisberg (60), var blant de siste som fikk se tv-profilen før han døde. Lørdag tok de to kameratene avskjed på sykehuset, skriver VG.

- Vi håpet begge at det ikke var et endelig farvel, men det ble det. Knut synes det var trist å dø når han hadde så mye ugjort. Han var så glad i familien sin, sier Lisberg til avisen.
 
Olsen skal ha holdt venner og kolleger oppdatert om sykdommen helt til det siste, og sendte sin siste felles epost fra Rikshospitalet 13. desember.

- Han sendte meldinger til nære kolleger der han fortalte hva som skjedde. Han avsluttet alltid meldingene med humor og masse selvironi, sier NRK-kollega Christian Borch til VG.

Olsen har vært programleder og reporter i NRK i 26 år. Han var lengst tilknyttet til «Redaksjon 21», som gikk fra 1994 til 2002. I 2008 ble han programleder i Dagsrevyen, der han har ledet over 1000 direktesendinger. Høsten 2002 ledet han politiske debatter i «Brød og sirkus».

Knut Olsen startet som journalist i 1980 i Nordlands Framtid, og begynte i NRK i 1983. Han ble etter hvert en høyt respektert, men også kontroversiell debattleder. Han var ofte kritisert for sin pågående stil, og ble i løpet av sin tid som programleder blant annet utsatt for en kampanje kalt «Stopp Knut Olsen!».

1990 begynte han sin debattkariere på TV i «Antenne Ti», sammen med blant andre Ole Kristen Harborg, Finn H. Andreassen, Per Ståle Lønning og Viggo Johansen.

I 1992 begynte Knut Olsen som reporter i Dagsrevyen, og markerte seg blant annet med en prisbelønt reportasje fra krigen i Bosnia. Han vant Gullruten for samme reportasje.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Knut Olsen har gått bort