USA-valget:

Holdt ikke løftene sine

For fire år siden skulle stjernene flytte. Det har de ikke gjort. Nå gjenstår det å se om neste bølge holder ord.

KUN ÉN: Da Donald Trump stilte til valg i 2016, kunngjorde en rekke kjendiser at de skulle rømme landet dersom han vant. Det er det foreløpig kun én stjerne som har gjort. Foto: AP / REUTERS / REX, NTB
KUN ÉN: Da Donald Trump stilte til valg i 2016, kunngjorde en rekke kjendiser at de skulle rømme landet dersom han vant. Det er det foreløpig kun én stjerne som har gjort. Foto: AP / REUTERS / REX, NTB Vis mer
Publisert

Natt til onsdag får vi trolig svaret på hvem USAs neste president blir. Demokratenes kandidat, Joe Biden (77), leder foreløpig på meningsmålingene, men det gjorde Hillary Clinton (73) også ved forrige valg.

Da stakk republikanske Donald Trump av med seieren, og mange frykter at valgnatten vil bli en vond déjà vu til samme dag for fire år siden.

Mange har sett seg lei presidentens politikk, og sverger nå på å rømme landet dersom valget ikke går i Bidens favør. Det var det også flere som gjorde sist gang, uten at verken Canada eller land i Sør-Amerika fikk spesielt mange visumsøknader fra kjendiser. Mer om det lenger ned i artikkelen.

Likevel virker det som at kjendisene skal holde sine ord. Blant dem som nærmest har sverget å forlate USA dersom fire nye år med Trump blir en realitet, er rockestjernen Bruce Springsteen.

- Sees på flyet

Han har ved flere anledninger snakket åpent om sitt hat mot den sittende presidenten og hans administrasjon. I en nylig intervjurunde med australsk presse, la han ikke skjul på at han muligens pakker sakene sine og setter kursen mot gullkysten om det ikke skjer et politisk skifte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer