«Teletubbiene»:

Holdt identiteten sin hemmelig i 19 år

Da sannheten om at Jess Smith var solbabyen i «Teletubbiene» endelig kom ut, hadde noen helt andre allerede benyttet sjansen til å ta æren.

TELETUBBIENE: Babyen som ler i solen i Teletubbiene-serien er et velkjent fjes. Identiteten ble derimot holdt hemmelig. Foto: BBC
TELETUBBIENE: Babyen som ler i solen i Teletubbiene-serien er et velkjent fjes. Identiteten ble derimot holdt hemmelig. Foto: BBC Vis mer
Publisert

Er det noe som er skikkelig nostalgisk, så er det vel barne-TV-serien «Teletubbies». Den britiske serien om Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, Po (og støvsugeren Noo-noo) fascinerte - og skremte - mange barn mens den rullet på skjermen mellom 1997 og 2001.

Serien om «Teletubbiene», en av verdens største barneserier, har fortsatt å bli sendt på TV i årevis etter at produksjonen var over. Den er også solgt til 120 land!

Til tross for at serien er verdenskjent, er det én av skuespillerne som har gjort mye for å holde seg utenfor rampelyset.

Artig nok, er det den eneste vi ser ansiktet på også - nemlig «solbabyen» på himmelen. Babyansiktet som smilte og lo på himmelen, midt i en glødende sol, var en viktig del av serien.

- Jeg har skjult det kjempelenge

«Solbabyen» var et velkjent fjes både i Storbritannia og i verden, men det var faktisk ikke kjent hvem denne babyen var.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer