Kong Harald og dronning Sonja:

Holdt forholdet skjult: - Dårlig samvittighet

Kongeparet måtte vente ni år på å få hverandre.

STOR HEMMELIGHET: Få visste at Sonja Haraldsen og kronpris Harald var kjærester. Foto: NTB
STOR HEMMELIGHET: Få visste at Sonja Haraldsen og kronpris Harald var kjærester. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Kong Harald (86) og dronning Sonja (86) har stått støtt ved hverandres side gjennom 55 år som ektepar.

Det er riktignok ingen selvfølge at det var akkurat dronning Sonja som skulle bli kongens kone. Kongeparet måtte tvert imot gjennom en årelang kamp med hemmelighetshold før de til slutt kunne gi hverandre sitt «ja».

Møttes i tenårene

Daværende prins Harald og vestkantjenta Sonja Haraldsen var 14 år da de møttes første gang på en seilerleir på Hankø. Dit ble barn av velstående familier sendt for å leke, seile og sosialisere.

Da de møttes til bords på fest hos deres felles venn Johan Stenersen åtte år senere, oppsto det varme følelser mellom dem, skriver NRK.

- Det var jo tilsynelatende ikke mulig, det som holdt på å skje, men det var ikke så mye noen av oss kunne noe særlig for, tror jeg, har kong Harald tidligere uttalt til NRK.

Havnet i avisen

Kort tid etter det andre møtet ringte kronprinsen til Sonja Haraldsen. Han ønsket å invitere henne på Krigsskolens avslutningsball.

Da kronprinsen fikk vitnemålet sitt fra Krigsskolen tok en observant fotograf fra bladet NÅ bilde av en «ukjent kvinne som titter på kronprinsens vitnemål». Det var det første bilde av paret som sto på trykk, ifølge museet Maihaugens nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer