Duffy:

- Holdt fanget i ukevis

Den walisiske artisten Duffy forsvant fra rampelyset etter den skremmende opplevelsen.

STERK HISTORIE: Artisten Duffy forsvant brått fra rampelyset. Det skyldes at hun for noen år siden angivelig ble bortført og voldtatt. Nå deler hun den sterke historien. Foto: NTB scanpix
STERK HISTORIE: Artisten Duffy forsvant brått fra rampelyset. Det skyldes at hun for noen år siden angivelig ble bortført og voldtatt. Nå deler hun den sterke historien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Selv om den walisiske artisten Duffy (35), hvis egentlige navn er Aimée Anne Duffy, ikke rakk å gi ut mye musikk, huskes hun fortsatt for sine sterke ballader og røffe sangstemme. På hvilken som helst karaokebar kan en fortsatt høre fans synge «Mercy» fra 2008-plata «Rockferry», blant annet.

Selv om hun solgte godt og på kort tid ble en populær artist, ebbet livet hennes i offentligheten ut. Det kom ingen ny musikk, hun gjorde ingen intervjuer og var så godt som sunken i jorda. Alt har en grunn, og da artisten i slutten av februar bestemte seg for å fortelle sin versjon av historien, var det nok mange som kjente at hjertet bristet litt.

I et innlegg på Instagram fortalte stjernen at hun hadde blitt dopet ned, voldtatt og holdt fanget, noe som åpenbart bidro for store psykiske problemer. Den gang delte hun ikke mye, men hun varslet at hun hadde planer om å fortelle mer om den grufulle perioden i livet hennes. Det har hun valgt å gjøre nå.

Holdt fanget i fire uker

På en egen nettside har hun publisert et åpent brev, der hun i detalj går gjennom hva som skjedde og hvordan det fortsatt påvirker henne den dag i dag. Motivasjonen for åpenheten er at hun gjerne vil hjelpe andre som har vært i lignende situasjoner, siden hun selv vet hvor håpløst alt kan føles.

I GRUS: Duffy var spådd en lovende karriere før alt gikk skeis. I dag er hun glad for at hun fortsatt lever, og har gjort comeback. Foto: NTB scanpix
I GRUS: Duffy var spådd en lovende karriere før alt gikk skeis. I dag er hun glad for at hun fortsatt lever, og har gjort comeback. Foto: NTB scanpix Vis mer

Deler av innholdet er sterk lesning, noe Duffy også advarer om selv. Uten at hun skriver hvilket år det omhandler, er det nærliggende å tro at dette var i perioden etter at hun ga ut andrealbumet «Endlessly» i 2010.

«Det var bursdagen min, og jeg ble dopet ned på en restaurant. Jeg var dopet ned i fire uker sammenhengende og reiste til utlandet. Jeg husker ikke at jeg satt meg på flyet, og kom først til meg selv da jeg satt bak i et kjøretøy. Jeg ble satt på et hotellrom og overgriperen kom dit for å voldta meg», hevder hun blant annet i teksten.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Historien er komplisert, og inneholder mange avgreininger. Hun hevder at hun først ble holdt fanget i sitt eget hjem i noen uker, der hun konstant var dopet ned. Duffy vet fortsatt ikke i dag om hun ble voldtatt i den perioden, fordi hun var så neddopet at hun knapt var bevisst. Så ble hun altså flyttet til et annet land, uten at hun selv kan huske det.

Øyeblikkene hun husker var fryktinngytende.

«Jeg husker smerten og at jeg forsøkte å holde meg bevisst i rommet etter at voldtektene skjedde. Jeg var fanget med ham i en dag til. Han så ikke på meg, og jeg måtte gå bak ham. Han kunne kvittet seg med meg. Jeg tenkte på å rømme til en naboby da han sov, men jeg hadde ikke penger og var redd for at han skulle ringe politiet eller at de skulle finne meg. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde styrke til å overleve de dagene», skriver hun åpent.

Dødstrusler

I løpet av perioden i utlandet ble hun ikke dopet ned, skriver hun. Dette tror hun skyldes at han ikke fikk smuglet med seg rusmiddelet hun ble dopet ned på til dit de reiste.

Hun fløy tilbake med voldtektsmannen, og forsøkte å holde seg rolig. Da hun kom hjem innså hun at livet hennes hadde vært og fortsatt var i fare. Hun hevder at denne mannen hadde truet med å drepe henne. Da hun var hjemme igjen skal mennesker hun møtte ha beskrevet henne som «levende død». Hun var langt nede, og turte ikke gå til politiet i frykt for represalier.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

«Jeg trodde han skulle få meg drept. Jeg kunne ikke risikere at dette havnet på nyhetene mens det var farlig for meg», skriver hun.

På senere tidspunkt har hun derimot bestemt seg for å fortelle historien sin til politiet. Hun skriver at voldtektsmannens identitet er mellom politiet og henne, og at det blir tatt hånd om av de rette instansene. Hun har også fått hjelp til å håndtere situasjonen av en psykolog, som har vært en god støtte de siste årene.

Etter å ha tilbrakt «nesten ti år helt alene» er hun nå klar til å starte livet igjen, mener hun. Likevel er det ikke til å stikke under stol at hun for alltid trolig vil være sterkt preget av hendelsen.

Politiet har foreløpig ikke uttalt seg om saken, og det er uvisst om den utpekte voldtektsmannen har fått noe straff.

LES OGSÅ: Kysser ekskona to år etter skilsmissen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer