Prins Harry og hertuginne Meghan:

- Holdt en svært lav profil

Prins Harry og Meghan holdt kortene tett til brystet da de gratulerte hertuginne Kate.

LAV PROFIL: Hertugparet skal ha holdt en lav profil da de gratulerte hertuginne Kate i anledning 40-årsdagen. Foto: Seth Wenig / AP / NTB
LAV PROFIL: Hertugparet skal ha holdt en lav profil da de gratulerte hertuginne Kate i anledning 40-årsdagen. Foto: Seth Wenig / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at 9. januar var en storslått dag for det britiske kongehuset. Hertuginne Kate, Storbritannias fremtidige dronning, fylte nemlig 40 år. Dagen ble markert med flere nye bilder av hertuginnen, som ble fanget på kamera av stjernefotograf Paolo Roversi.

40-årsdagen skal ifølge kongehusekspert Christopher Andersen (72), ha blitt tilbrakt på hertuginnen og prins Williams (39) eiendom Anmer Hall sammen med familie og venner.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra Dronning Elizabeth skapte stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Til tross for at det skal ha vært en rekke konflikter, uenigheter og dårlig stemning mellom samtlige, skal prins Harry (37) og hertuginne Meghan (40) ha sørget for at Kate fikk en gratulasjonshilsen fra dem.

Det melder US Weekly.

Holdt det privat

Da hertugparet skulle gratulere Kate med dagen i form av en videosamtale skal de imidlertid ha holdt svært lav profil.

Det forteller Andersen overfor US Weekly.

For knapt to år siden, da Kate fylte 38 år, ble det gitt en langt mindre privat hilsen fra hertugparet. Den gang tydde de til offentligheten for å gratulere henne, og de holdt ikke tilbake med å vise sin kjærlighet og takknemlighet.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

I år skal tonen ha endret seg ettersom de valgte å holde gratulasjonen tett til brystet. Det er imidlertid mye som har skjedd de siste to årene mellom hertugparet og resten av kongefamilien.

Kate hadde riktignok en rolig og intim bursdagsfeiring, og skal ifølge Andersen ha en liten vennekrets. Dermed hadde hun ingen planer om å invitere mange for anledningen, men det kan riktignok også bunne i at det er mye på tapetet for kongefamilien i tiden fremover.

Prins William fyller blant annet 40 år i juni og det er snakk om at han og Kate skal ha en felles feiring. Det hevdes at dronning Elizabeth (95) allerede er i gang med planleggingen.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekket stor oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Vanskelig

Som de fleste trolig har fått med seg tok prins Harry og hertuginne Meghan et oppgjør med kongehuset og det de omtalte konsekvent som «institusjonen» i fjor. Hendelsen skapte stor splid i familien.

Hertuginne Kate og prins William har støttet hverandre og stått sammen i kongefamiliens pågående konflikt, men for førstnevnte skal det ikke ha vært like enkelt.

Da prins William og hertuginne Kate besøkte Skottland Violence Reduction Unit overrasket hertuginnen. Video: Instagram @dukeandduchessofcambridge Vis mer

En kilde har tidligere uttalt overfor People at hertuginne Kate har tatt det spesielt tungt:

- Kate har vært svært opprørt over det hele.

Ifølge en annen kilde skal det ha vært enormt stressende, men det skal også ha kommet noe godt ut av det.

- Det har ført henne og William nærmere hverandre. Hun har vært opprørt fordi han var det. Det var vanskelig å se mannen sin så fortvilet, fortsatte kilden.

FRIVILLIG: Prins William avslørte hvordan han og hertuginne Kate hadde bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

LES OGSÅ: - Fjernet bilde av Harry og Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer