Ingebrigtsen-konflikten:

Holdes hemmelig

Politiet bekreftet nylig at det blir opprettet etterforskning av Gjert Ingebrigtsen. Nå har også et anonymt familiemedlem levert inn en anmeldelse.

ISFRONT: Den svært offentlige familiekonflikten nådde sitt absolutte klimaks denne uken. Foto: Lise Åserud / NTB
ISFRONT: Den svært offentlige familiekonflikten nådde sitt absolutte klimaks denne uken. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

Konflikten innad i familien Ingebrigtsen har det vært tilnærmet umulig å unngå de siste ukene.

Det hele startet i februar 2022 da brødrene annonserte at de brøt samarbeidet med trener - og pappa, Gjert Ingebrigtsen (57). Han hadde da trent sønnene til mesterskapsmedaljer i en årrekke.

Frem til 2023, har lite vært kjent om hva som er årsaken bak den svært betente familiefeiden, men konflikten tilspisset seg da Gjert Ingebrigtsen ikke fikk akkreditering under VM, selv om han trente Narve Gilje Nordås (25) - som for øvrig klokket inn til en bronsemedalje i mesterskapet.

Etter at NFIF opplyste om at Gjert heller ikke kom til å motta trenerakkreditering under OL i 2024, engasjerte han advokat John Christian Elden (56) til å tale sin sak.

NFIF har også engasjert advokater på sin side.

Gjert Ingebrigtsen dukket opp på hytteplansmila. Video: Christian August Cederblad / Dagbladet. Vis mer

Forrige uke nådde konflikten sitt absolutte klimaks da brødrene Jakob (23), Henrik (32) og Filip (30) publiserte en kronikk i VG, der de hevdet at pappa Gjert skal ha benyttet seg av fysisk avstraffelse i sin oppdragelse.

«Vi har vokst opp med en far som har vært svært aggressiv og kontrollerende, og som har brukt fysisk vold og trusler som en del av sin oppdragelse. Fremdeles kjenner vi på ubehag og frykt, som sitter i oss fra barndommen», sto det blant annet i kronikken til brødrene.

Foreløpig er det lite konkret i anklagene fra brødrene, og anklagene er per nå, uten offentlig dokumentasjon.

Bestrider anklagene

Gjert Ingebrigtsen bestrider også anklagene i kronikken på det sterkeste, og hevder påstandene om fysisk vold, er grunnløse. Martin Ingebrigtsen (28) har også lagt ut en kronikk der han tar faren i forsvar.

RØRT: Forloveden til Jakob Ingebrigtsen tok til tårene da han sprang inn til gull på 5000 meter. Video: NRK, Birthe Skingen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Politiet har nå startet etterforskning av Gjert Ingebrigtsen etter beskyldningene fra sønnene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen. Det kunne politiet bekrefte i en pressemelding.

- Vi har gjort flere innledende undersøkelser, og informasjon som har kommet fram har gjort at vi nå har opprettet en straffesak. Det er opprettet sak på straffelovens paragraf 282 – mishandling i nære relasjoner, sier politiinspektør Terese Braut Våge i pressemeldingen.

Anonym anmeldelse i en offentlig konflikt

Denne uken ble det også levert inn en anonym anmeldelse mot Gjert fra et familiemedlem, kunne blant annet Se og Hør opplyse om. Hvem dette familiemedlemmet er, er enda ikke kjent for offentligheten.

Hva som er årsaken bak anonymiseringen, er foreløpig ukjent. Se og Hør har vært i kontakt med talsmann for brødrene, Espen Skoland, som henviser til bistandsadvokat, Mette Yvonne Larsen.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Advokatselskapet Mette Yvonne og Co, men våre henvendelser har hittil ikke blitt besvart.

Se og Hør har også vært i kontakt med John Christian Elden, som kan fortelle følgende;

- Det eneste vi vet så langt, er at anmeldelse ikke er inngitt av noen av de involverte i saken, og at den er inngitt av en «bekymret borger», og ikke gjelder noen av de tre brødrene.

GIFT: Lørdag 23. september giftet Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson seg i Bragernes kirke. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Selv om det kan tenkes at vi aldri får vite hvem som står bak anmeldelsen av Gjert Ingebrigtsen, er en ting helt sikkert - familiekonflikten er langt ifra over.

LES OGSÅ: Stjernen (65) hylles for nytt bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer