ENGASJERT: Ivar Hoff har vært LSK-supporter i 40 år og synes det er tøft å se klubben i hans hjerte slite som de gjør. Foto: SCANPIX
ENGASJERT: Ivar Hoff har vært LSK-supporter i 40 år og synes det er tøft å se klubben i hans hjerte slite som de gjør. Foto: SCANPIX Vis mer

Hoff langer ut mot TV 2-kollega

- Kjetil Rekdal har INGENTING i Lillestrøm å gjøre...

SEHER.NO: Årets tippeligasesong er halvveis, og Lillestrøm ligger nest sist på tabellen med kun 9 poeng.

Etter at Tom Nordlie trakk seg, var det Erland Johnsen, Frode Grodås og Jan Åge Fjørtoft som skulle lede LSK ut av gjørma, men resultatene har uteblitt. At ledelsen, trenere og spillere sliter er det ingen tvil om. Men hva er egentlig feil på Åråsen?

- Det er veldig enkelt. Lillestrøm har solgt unna kvalitet og kjøpt kvantitet, sier TV 2s fotballekspert Ivar Hoff, som mener nedturen startet allerede for to år siden.

- Det begynte for to år siden, da klubben valgte å sparke Uwe Rösler. Per Berg, som var ene og alene om den beslutningen, gjorde en stor feil. Den andre feilen var ansettelsen av Tom Nordlie, og den tredje store feilen som ble gjort var å selge Kasey Wehrman.

- Tom Nordlie og Jan Åge Fjørtoft er grunnen til at det går dårlig. Det var en riktig avgjørelse at Nordlie måtte gå, han burde gått mye før, sier Hoff.

Ivar Hoff var selv trener i Lillestrøm fra 1991 til 1993, og han innrømmer at det er tøft å se at klubben i hans hjerte sliter sånn som de gjør.

- Det er klart det er tøft. Lillestrøm har vært klubben min i 40 år, og kommer til å være det i 40 år til. Man kan ta mannen ut av en klubb, men man kan aldri ta klubben ut av mannen.

De siste dagene har det blitt skrevet mye om hvem som skal ta over treneransvaret i Lillestrøm, og tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal regnes som den heteste kandidaten.

- Et spørsmål om jeg kan tenke meg å trene LSK er umulig å svare på. Men om jeg skulle få en forespørsel om det fra klubbledelsen, skal jeg love at jeg vil vurdere det nøye og gi et ordentlig svar, sa Kjetil Rekdal til Rb.no mandag.

Denne uttalelsen liker Ivar Hoff dårlig!

- Det ville være totalt feil å involvere Kjetil Rekdal i Lillestrøm. Han har ingenting i Lillestrøm å gjøre, og det ville vært en idiotisk avgjørelse av klubbledelsen.

Også LSK-manager Jan Åge Fjørtoft får gjennomgå av Hoff.

- Jan Åge bør se seg om etter noe annet fortest mulig. Han har mistet fullstendig tillit som manager, og har ikke fått til noe av det han lovet. Han og Tom Nordlie har tatt mange sportslige, idiotiske valg, som å selge kvalitet og kjøpe kvantitet.

- Det er blitt brukt flere millioner kroner på spillere som ikke en gang har vært på banen for LSK. Jeg tror Jan Åge fortsetter ut sesongen, men så tror jeg at han finner et annet beite. Han burde vært oppmann for et lag i Bærum, før han i det hele tatt fikk lov til å bli manager i Lillestrøm, sier en engasjert Hoff til Seher.no.

Og LSK-manageren innrømmer at han har det tøft. Til Rb.no forteller han at han vurderer stillingen sin hver eneste dag.

- Jeg har vært LSK-supporter siden 1975 og kommer til å være det i 30 år til. I den situasjonen vi er nå, er jeg nødt til å tenke på om jeg når fram med det jeg har å si, innrømmer Jan Åge.

Han ønsker ikke å kommentere Ivar Hoffs uttalelser overfor Seher.no. Det ønsker heller ikke Kjetil Rekdal.

Flere medier bruker ordet krise om situasjonen på Åråsen, vil du gå så langt som å kalle det krise?

- Det er klart at når man ligger nest sist på tabellen, så er det en sportslig krise. Nå håper jeg bare ikke ledelsen begynner å tulle, og ansette feil folk. Jeg har tillit til Erland Johnsen og er ett hundre prosent sikker på at LSK ikke rykker ned.

- Jeg har sendt støtteerklæring til ledelsen og Frank Grønlund. Jeg sier at de må jobbe på videre og bare stå på. Lillestrøm er et mye bedre lag enn både Ham/Kam og Aalesund, så når vi runder av etter 26. runde, så er Lillestrøm på sikker plass. Det er jeg helt sikker på. Det kommer ikke til å bli lett, det kommer til å bli beinhardt, men det er min spådom, sier Hoff til Seher.no.

Søndag spiller Lillestrøm mot Bodø/Glimt.

LES OGSÅ: - Du vil lykkes i Roma, Riise!