Hodet over vannet

- Du forstår ikke hva som skjer før du ikke lenger husker den berusende følelsen av glede, sier Fabian Stang (51).

FOSSER FREMOVER: Fabian Stang snakker ut om den tunge tiden med angst og depresjon. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
FOSSER FREMOVER: Fabian Stang snakker ut om den tunge tiden med angst og depresjon. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snakker som en Foss!

- Det verste var smerten. Jeg kunne ha kuttet av begge beina med en sløv kniv, for å konvertere psykisk til fysisk. Noe til å ta og føle på, sier Fabian Stang til magasinet HENNE. I kommende utgave av magasinet snakker Wenche Foss' sønn ut om den tunge tiden etter at han ble psykisk syk for noen år siden.

Den dyktige advokaten med det tilsynelatende perfekte livet fikk diagnosen angst og depresjon og ble innlagt på psykiatrisk avdeling. Selv de minste gjøremål ble et ork.

- Mange tror at kjendisstatus i seg selv er veien til suksess. Selv om kjendisstatusen for mitt vedkommende har vært på c-nivå, har jeg fått kjenne den fra alle sider. Jeg vokste opp som sønnen til Wenche Foss, og i ungdomstiden kunne det være litt slitsomt, forteller han.

Stang, som også er en engasjert lokalpolitiker i Oslo bystyre, forteller at humor har vært hans viktigste våpen i kampen mot depresjonen. Likevel synes han "Rikets røst"-programleder Otto Jespersen gikk langt over streken da han i Torsdagsklubben ba daværende statsminister Kjell Magne Bondevik trekke hodet ut av medisinskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer