- Hodet mitt er skrudd fast med ti skruer og to plater

Anne-Kristine fra «Åndenes Makt» opplevde marerittet på glatt vinterføre.

SEOGHØR.NO: Anne-Kristine Augestad har som klarsynt vært med i de siste sesongene av TVNorge-suksessen «Åndenes Makt».

ÅNDENES MAKT-PROFIL: Anne-Kristine Augestad har vært med i flere sesonger av TVNorge-programmet Åndenes Makt. Her med programleder Tom Strømness. Foto: TVNorge
ÅNDENES MAKT-PROFIL: Anne-Kristine Augestad har vært med i flere sesonger av TVNorge-programmet Åndenes Makt. Her med programleder Tom Strømness. Foto: TVNorge Vis mer

Men før hun fikk en karriere på TV-skjermen, var Augestad involvert i en bilulykke som lenket henne til sykesengen i åtte år.

- Jeg var i en ulykke. Jeg har et usynlig handicap. Jeg har knekt nakken og skrudd fast hodet mitt med ti skruer og to plater i titan, så jeg har brukt mange år på å rehabilitere meg, og bli så sterk igjen at jeg kunne stå på beina, forteller Augestad til Seoghør.no.

Hun beskriver den svært dramatiske ulykken på følgende måte:

- Det var en bilulykke som skjedde i 2000. Jeg var passasjer i en bil som kjørte i ca 60 km/t. Vi gled inn i siden på en bil på veldig glatt vinterføre, så fikk jeg en sleng på hodet og ble kastet mot vinduet og dashbordet.


Men selv om ulykken var utrolig smertefull og kostet henne flere friske år, fikk hun likevel noe positivt ut av det.

- Der og da var det grusomt. Jeg ble sengeliggende og fikk mye tid til å tenke. Det var i den situasjonen at jeg begynte å jobbe med meg selv, og tok tak i de mentale ressursene. Jeg kunne ikke lenger rømme fra det, fordi jeg ble liggende stille. Det som er bra med motgang er at man får mulighet til å utvikle seg som menneske. Jeg har kommet frem til at alle mennesker har mulighet til å se noe positivt i all motgang, sier hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Tungt å finne ut at jeg var klarsynt