KLARE FOR BRYLLUP: Den britiske stjernen Stephen Fry og hans unge kjæreste, komiker Elliott Spencer, offentliggjorde forlovelsen sin tirsdag formiddag. Turtelduene har vært sammen i et drøyt år, og ser frem til å gifte seg i løpet av 2015. Her er de to på en tilstelning i september 2014. Foto: REX/All Over Press
KLARE FOR BRYLLUP: Den britiske stjernen Stephen Fry og hans unge kjæreste, komiker Elliott Spencer, offentliggjorde forlovelsen sin tirsdag formiddag. Turtelduene har vært sammen i et drøyt år, og ser frem til å gifte seg i løpet av 2015. Her er de to på en tilstelning i september 2014. Foto: REX/All Over PressVis mer

«Hobbiten»-stjernen gifter seg med 30 år yngre kjæreste

Stephen Frys vordende svigerfar er like gammel som ham.

SEOGHØR.NO: Alder ingen hindring i kjærligheten!

Den britiske skuespilleren og komikeren Stephen Fry (57), har forlovet seg med sin 30 år yngre kjæreste, stand-up-komikeren Elliott Spencer (27).

Ifølge Daily Mail annonserte paret forlovelsen sin tirsdag, da de forlot Frys hjem i London med matchende forlovelsesringer, bærende på hver sin reiseveske.

- Vi er begge veldig lykkelige, uttalte de til pressen før de steg inn i en Bentley (en engelskprodusert luksusbil, journ.anm).

HJEMSTED: Stephen Fry vokste opp i Norfolk, hvor han i dag eier dette huset. Det var i Norfolk han og forloveden registrerte erklæringen for ekteskapsinngåelse like før jul. Foto: REX/All Over Press
HJEMSTED: Stephen Fry vokste opp i Norfolk, hvor han i dag eier dette huset. Det var i Norfolk han og forloveden registrerte erklæringen for ekteskapsinngåelse like før jul. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Vi er på vei av gårde nå for å feire forlovelsen vår. Vi kommer ikke til å reise utenlands før etter BAFTA, forklarte Fry.

Stephen Fry skal lede British Academy Film Awards for tiende gang 8. februar.

Den «Hobbiten: Femhærersslaget»-aktuelle stjernen avslørte videre at de nesten identiske forlovelsesringene er laget av edelmetallet rhodium - et grunnstoff som er svært bestandig mot korrosjon.

Bryllupsdatoen ville derimot «QI»-programlederen ikke avsløre, utover å bekrefte at bryllupet blir i løpet av 2015. 

- Har fått livsgnisten tilbake

Den sympatiske 57-åringen bekreftet også forlovelsen på Twitter tirsdag formiddag, og takket for alle gratulasjoner.

Paret skal ha blitt kjent i november 2013, men forholdet utviklet seg i en mer seriøs retning i løpet av sommeren 2014.

Spencers foreldre, Robert (57) og Melanie Spencer (52), har gitt turtelduene sin velsignelse og sier til Daily Mail at de er overbegeistret over forlovelsen.

- Jeg har møtt dem og de er veldig hyggelige, understreket Fry overfor Daily Mail.

PÅ KINO: Både i «Hobbiten: Smaugs ødemark» (2013) og i «Hobbiten: Femhærersslaget» (2014), er Stephen Fry å se i rollen som Master of Laketown. Foto: Stella Pictures
PÅ KINO: Både i «Hobbiten: Smaugs ødemark» (2013) og i «Hobbiten: Femhærersslaget» (2014), er Stephen Fry å se i rollen som Master of Laketown. Foto: Stella Pictures Vis mer

Stephen Fry er diagnostisert med bipolar lidelse, og i 2013 avslørte han at han året før prøvde å ta sitt eget liv. Også i 1995 forsøkte han å begå selvmord, og han har slitt med perioder preget av depresjon og ensomhet.

Det britiske multitalentet har vært i flere forhold de siste årene, men det virker som om  unge Elliott Spencer skiller seg ut.

- Etter at Stephen møtte Elliott er det som om han har fått en ny livslyst. Vi har fått den gamle Stephen tilbake (...) Han har funnet nytt håp i Elliott og de får hverandre til å blomstre, uttaler en venn av stjernen til The Sun.

LES OGSÅ: - Jeg er bare 90 prosent homo