KLARE FOR BRYLLUP: Den britiske stjernen Stephen Fry og hans unge kjæreste, komiker Elliott Spencer, offentliggjorde forlovelsen sin tirsdag formiddag. Turtelduene har vært sammen i et drøyt år, og ser frem til å gifte seg i løpet av 2015. Her er de to på en tilstelning i september 2014. Foto: REX/All Over Press
KLARE FOR BRYLLUP: Den britiske stjernen Stephen Fry og hans unge kjæreste, komiker Elliott Spencer, offentliggjorde forlovelsen sin tirsdag formiddag. Turtelduene har vært sammen i et drøyt år, og ser frem til å gifte seg i løpet av 2015. Her er de to på en tilstelning i september 2014. Foto: REX/All Over PressVis mer

«Hobbiten»-stjernen gifter seg med 30 år yngre kjæreste

Stephen Frys vordende svigerfar er like gammel som ham.

SEOGHØR.NO: Alder ingen hindring i kjærligheten!

Den britiske skuespilleren og komikeren Stephen Fry (57), har forlovet seg med sin 30 år yngre kjæreste, stand-up-komikeren Elliott Spencer (27).

Ifølge Daily Mail annonserte paret forlovelsen sin tirsdag, da de forlot Frys hjem i London med matchende forlovelsesringer, bærende på hver sin reiseveske.

- Vi er begge veldig lykkelige, uttalte de til pressen før de steg inn i en Bentley (en engelskprodusert luksusbil, journ.anm).

HJEMSTED: Stephen Fry vokste opp i Norfolk, hvor han i dag eier dette huset. Det var i Norfolk han og forloveden registrerte erklæringen for ekteskapsinngåelse like før jul. Foto: REX/All Over Press
HJEMSTED: Stephen Fry vokste opp i Norfolk, hvor han i dag eier dette huset. Det var i Norfolk han og forloveden registrerte erklæringen for ekteskapsinngåelse like før jul. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

- Vi er på vei av gårde nå for å feire forlovelsen vår. Vi kommer ikke til å reise utenlands før etter BAFTA, forklarte Fry.

Stephen Fry skal lede British Academy Film Awards for tiende gang 8. februar.

Den «Hobbiten: Femhærersslaget»-aktuelle stjernen avslørte videre at de nesten identiske forlovelsesringene er laget av edelmetallet rhodium - et grunnstoff som er svært bestandig mot korrosjon.

Bryllupsdatoen ville derimot «QI»-programlederen ikke avsløre, utover å bekrefte at bryllupet blir i løpet av 2015. 

- Har fått livsgnisten tilbake

Den sympatiske 57-åringen bekreftet også forlovelsen på Twitter tirsdag formiddag, og takket for alle gratulasjoner.

Paret skal ha blitt kjent i november 2013, men forholdet utviklet seg i en mer seriøs retning i løpet av sommeren 2014.

Spencers foreldre, Robert (57) og Melanie Spencer (52), har gitt turtelduene sin velsignelse og sier til Daily Mail at de er overbegeistret over forlovelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg har møtt dem og de er veldig hyggelige, understreket Fry overfor Daily Mail.

PÅ KINO: Både i «Hobbiten: Smaugs ødemark» (2013) og i «Hobbiten: Femhærersslaget» (2014), er Stephen Fry å se i rollen som Master of Laketown. Foto: Stella Pictures
PÅ KINO: Både i «Hobbiten: Smaugs ødemark» (2013) og i «Hobbiten: Femhærersslaget» (2014), er Stephen Fry å se i rollen som Master of Laketown. Foto: Stella Pictures Vis mer

Stephen Fry er diagnostisert med bipolar lidelse, og i 2013 avslørte han at han året før prøvde å ta sitt eget liv. Også i 1995 forsøkte han å begå selvmord, og han har slitt med perioder preget av depresjon og ensomhet.

Det britiske multitalentet har vært i flere forhold de siste årene, men det virker som om  unge Elliott Spencer skiller seg ut.

- Etter at Stephen møtte Elliott er det som om han har fått en ny livslyst. Vi har fått den gamle Stephen tilbake (...) Han har funnet nytt håp i Elliott og de får hverandre til å blomstre, uttaler en venn av stjernen til The Sun.

LES OGSÅ: - Jeg er bare 90 prosent homo