Hjertet til Marcus (5) reddet Celine (8)

Den gripende historien har rørt tusenvis av nordmenn.

SEOGHØR.NO: I år er det 10 år siden Seoghør.no ble lansert for å gi deg det beste av underholdningsnyheter fra inn- og utland.

Vi gratulerer alle våre lesere med dagen og gir deg herved redaksjonens egne favorittøyeblikk fra de siste ti årene:

Hjertet til Marcus (5) reddet Celine (8)

Jonas Jørstad (44), redaktør:

- I Seoghør.no består hverdagen av spennende, glamorøse og oppsiktsvekkende saker om norske og internasjonale kjendiser.

Men vi har også plass til de beste historiene om «hverdagsmennesket».

En av dem handler om fem år gamle Marcus fra Akershus.

På morens bursdag reiser han og faren hjemmefra for å kjøpe en gave til henne.

På parkeringsplassen rett utenfor kjøpesenteret skjer det fatale; den lille gutten blir overkjørt av en bil, med faren som hjelpeløst øyenvitne.

Hjemme har moren begynt å bake og aner ingenting før en politibil svinger opp i oppkjørselen.

Fra det øyeblikket blir livet hennes aldri det samme.

Senere samme dag gir foreldrene sitt samtykke til å koble Marcus fra respiratoren. Men først sier de ja til organdonasjon, og den beskjeden når umiddelbart familien til alvorlig hjertesyke Celine (8).

Ett år etter den skjebnesvangre dagen, brakte vi de to mødrene sammen. Journalist Svend Aage Madsen og fotograf Per Ervland laget den gripende minidokumentaren «Celine fikk livet i gave da Marcus døde». Har du ikke sett den før, bør du se den nå.

Se video:

I Seoghør.no utgjør slike sterke historier både dybde og bredde for leserne. Saker til ettertanke skal vi fortsette med.

Dagfinn Enerlys tøffe kamp

Nicolai Aagaard (36), sosiale medier-ansvarlig:
Jeg husker spesielt saken om Dagfinn Enerly som kom i november 2015. Historien til Dagfinn har engasjert våre lesere i lang tid.

At han nå etter flere år som lam nå begynner å få tilbake følelsen i rygg og bein skapte mye glede og engasjement på vår Facebook-side.

Innlegget fikk over 13 000 likes og mange delte saken videre.

Leserene og vi heier på Dagfinn og familien!

Kim Kardashian og Kanye West gifter seg

Hedda Fannemel Espeli (29), journalist:
Mitt favorittkjendisøyeblikk må være det overdådige bryllupet til Kim Kardashian og Kanye West, som for øvrig feirer sin andre bryllupsdag i dag!

Den 24. mai 2014 stod Kim Kardashian brud i Firenze, foran en gigantisk blomstervegg, iført en spesiallaget brudekjole fra Givenchy.

- Da de første bryllupsbildene ble sluppet var det nesten som om vielsen var skreddersydd for sosiale medier; bildene var knallflotte og høstet drøssevis av likes på Instagram.

Og Kanye overgikk sitt eget ego ved å legge øvelsesmiddagen til selveste Versailles, Solkongens palass!

Å spise lunsj på prakteiendommen til Valentino, og selvsagt dokumentere det på Instagram, gjorde oppvarmingen til den store dagen enda bedre.

Man må heller ikke glemme at drømmebryllupet fikk en klassisk Kardashian-piff ved at Kims lillebror Robert Kardashian forlot festlighetene i raseri før vielsen...! 

Se video av Kim i Paris før bryllupet:

 

Britneys turbulente liv

Sølve Hindhamar (38), frontredigerer/reportasjeansvarlig:
Britney Spears ble «America's sweetheart» etter gjennombruddet med superhiten «(Hit me) Baby one more time» i 1999.

Men presset ved å leve i rampelyset døgnet rundt, en opprivende skilsmisse og kampen mot sin bipolare lidelse førte til en nedtur som kuliminerte i øyeblikket da hun barberte av seg håret og angrep en taxi med paraply foran fotografene. Man måtte klype seg i armen da man så hva som skjedde.

Ved hjelp av foreldrene fikk Britney heldigvis hjelp og nå er det gledelig at den spreke tobarnsmoren ser sterkere ut enn noensinne!

Familien Beckham

Malini Gaare Bjørnstad (29), journalist: 
Mitt favorittøyeblikk er alle de gangene jeg får skrive om «far-og-datter»-duoen David (41) og Harper (4) Beckham.

Ikke bare er de superskjønne å se på, men de har et helt spesielt bånd som kommer tydelig fram på bilder.

Den tidligere fotballproffen David Beckham er så ekstremt omsorgsfull og god overfor sine fire barn - og spesielt sin eneste datter.

I tillegg elsker jeg at familien Beckham deler så mye fra privatlivet på sosiale medier.

Det får dem til å fremstå svært jordnære, til tross for at de med trygghet kan regnes som en av verdens mektigste kjendisfamilier. Go, Beckham!

Bruce Jenner blir til Caitlyn

Kine Falch (24), journalist:
Jeg absolutt ELSKER Kardashian/Jenner-familien, og liker å kalle meg en selverklært ekspert på feltet…

Så mitt høydepunkt er jo selvsagt da familiens stefar og tidligere OL-mester, Bruce Jenner, sto frem under sin nye identitet Caitlyn i fjor sommer.  Seoghør.no var de første i Norge som skrev om planene.

- Jeg hadde faktisk aldri sett for meg at Bruce hadde et ønske om å bli kvinne. MEN: Heia Caitlyn!

Dramatikken i og rundt familien Kardashian/Jenner tar aldri slutt, men få hadde sett for seg denne utviklingen.

VAKTE OPPSIKT: Caitlyn Jenner er superkjendis i USA. Her blir hun intervjuet av journlaisten Matt Lauer. Foto: SipaUSA
VAKTE OPPSIKT: Caitlyn Jenner er superkjendis i USA. Her blir hun intervjuet av journlaisten Matt Lauer. Foto: SipaUSA Vis mer

Kongelig bryllup i Stockholm

Lina Hekkli (27), journalist:
Mitt mest minneverdige øyeblikk fra Seoghør.no er folkefesten i Stockholm da prinsesse Madeleine giftet seg med Chris O'Neill.

Vi var på plass blant jublende svensker i Sveriges gater, og filmet da en strålende vakker prinsesse kysset sin ferske ektemann utenfor Slottskirken.

Stemningen var til å ta og føle på, og svenskene roset nordmenns interesse for det svenske kongehuset. På vei inn i kirken kom prinsesse Victoria med lille Estelle (da ett år) på armen og hun sjarmerte både pressen og de kongelige i senk.

TV3 går i Paradise-fella

Ida Nikolaisen Foto: Per Ervland
Ida Nikolaisen Foto: Per Ervland Vis mer

Ida Nikolaisen (26), videojournalist:

Jeg har vært så heldig å få reise to ganger til Mexico for å dekke «Paradise Hotel», noe som har vært en stor opplevelse i seg selv!

Det er vanskelig å plukke et høydepunkt blant alle skandalene som har vært i Paradise Hotel opp gjennom årene.

Men jeg husker veldig godt da vi, som første nettsted, la ut saken om at TV3 hadde tabbet seg i klippen og viste usensurert sex mellom deltagerne Martine Sjøhaug og Pierre Louis Olsson.

Scenen skapte bølger på nettet, og TV3 måtte beklage etter bildeglippen, som gikk ut til flere hundre tusen seere.

Heldigvis for Martine og Pierre, så endte de opp med å vinne konkurransen og premien på 300 000 kroner!

BILDETABBE: TV-seerne fikk seg en stor overraskelse da TV3 ved en glipp viste usensurert sex mellom Paradise Hotel-deltakerne Pierre Louis Olsson og Martine Sjøhaug i 2015. Foto: Se og Hør/TV3
BILDETABBE: TV-seerne fikk seg en stor overraskelse da TV3 ved en glipp viste usensurert sex mellom Paradise Hotel-deltakerne Pierre Louis Olsson og Martine Sjøhaug i 2015. Foto: Se og Hør/TV3 Vis mer

 

Bieber blir arrestert for fyllekjøring

Angelica Martinsen (22), journalist:
Den kanadiske popstjernen havnet i rampelyset allerede i 2010 med megahiten «Baby», og siden den gang har Biebers liv blitt veldig godt dekket av pressen.

Verden har fulgt sangfuglen både gjennom gigantiske oppturer på karrierefronten og skandaløse nedturer på privaten.

Per Ervland Foto: Se og Hør
Per Ervland Foto: Se og Hør Vis mer

Dessverre er det slik at man husker det sistnevnte best, og 24. januar 2014 – dagen tenåringsidolet ble arrestert for fyllekjøring i Miami – blir nok sent glemt...

Atle Pettersen og Katarina Flatland på landet

Per Ervland (43), videofotograf:
- Det var en fantastisk opplevelse å være en hel dag på en flott bondegård for å følge fotograferingen av årets best kledde man og kvinne i 2015. Bygutt som jeg er så var det utfordrende både pga allergi og frykt for store(og små) dyr, men det ble en virkelig fin opplevelse.

Jeg ble imponert over dyretekket til både Katarina Flatland (26) og Atle Pettersen (26) to kjendiser som er fantastiske mennesker både forran kamera og i kulissene.

 

 

LES OGSÅ: - Mads kunne ikke fridd på et bedre tidspunkt