Dan Børge Akerø:

Hjertet sviktet på nytt

Nå ser NRK-stjernen frem til å ferie en rolig jul.

ÅPNER OPP: Dan Børge Akerø og kona ser frem til en rolig jul etter flere tøffe runder med helseproblemer. Foto: Tor Kvello
ÅPNER OPP: Dan Børge Akerø og kona ser frem til en rolig jul etter flere tøffe runder med helseproblemer. Foto: Tor Kvello Vis mer
Publisert

Få nordmenn har oppnådd like høy stjernestatus som selveste Dan Børge Akerø (70). NRK-veteranen har for millioner vært fast inventar i stua på lørdagskveldene i flere tiår, som programleder for blant annet «Den store klassefesten», «QuizDan» og «LørDan».

I 2018 bestemte han seg imidlertid for å bli pensjonist, og selv om han med jevne mellomrom dukker opp på skjermen, prøver han å nyte pensjonstiden i ro og mak med familien. Det har imidlertid ikke alltid gått helt etter planen, som følge av flere hjerteproblemer.

Overfor Se og Hør kan Akerø nå avsløre at hjertet hans for kort tid siden sviktet på nytt, og at han sluttet å puste. I mange tilfeller er det dette som kan føre til en plutselig hjertedød, ifølge medisinske eksperter.

Les hele intervjuet med TV-legenden og hans kone i Se og Hør Pluss-saken her.

Flere problemer

Dan Børge har slitt med hjertet i årevis. For ham ble det svært dramatisk i 2014. Dan fikk et hjerteinfarkt hjemme.

Heldigvis var kona til stede og ringte 113. Bare 15 minutter senere lå han på operasjonsbordet.

STERKT: Sterk historie der to familier møtes etter at Marcus ga sitt hjerte til hjertesyke Celine. Vis mer

Det reddet utvilsomt livet hans, for infarktet han fikk kalles for en «widowmaker». Det er svært få som kommer levende fra det.

I januar 2020 fikk han operert inn en ny hjerteklaff, men dessverre stoppet ikke problemene der, for hjertet har altså sviktet på nytt. Les hva Dan Børge og kona Mette Heitmann Akerø (55) forteller om den skremmende hendelsen i Se og Hør Pluss-saken.

Nytt hjem

TV-legenden ser frem til en rolig jul etter alle de skremmende helsesjokkene. Det blir i hans nye leilighet. I oktober i fjor ble nemlig klart at han skulle selge sin mangeårige luksusleilighet på Fagerborg i Oslo.

Prisantydningen var opprinnelig satt til 29 millioner kroner, noe som mottok lunken stemning fra markedet. Etter bare noen få uker ble prisen kuttet til 27,5 millioner kroner.

Det skulle likevel ta ett år og et meglerbytte før en handel ble gjennomført, og i oktober i år fikk paret solgt - for 25 millioner kroner.

Ekteparet skal nå feire jul i sin nye leilighet på Marienlyst i Oslo. I Se og Hør Pluss-artikkelen kan du se de flotte bildene fra den nye leiligheten, som paret betalte over 15 millioner kroner for.

LES OGSÅ: - Føles litt som et veiskille

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer