Kendall Jenner:

- Hjertet mitt sank da jeg så pappa i dameklær

Supermodellen Kendall Jenner åpner seg om farens prosess for å bli kvinne.

NÆRT FORHOLD: Caitlyn og Kendall deler mange felles interesser. Foto: Instagram/Caitlyn Jenner
NÆRT FORHOLD: Caitlyn og Kendall deler mange felles interesser. Foto: Instagram/Caitlyn Jenner Vis mer

(Seoghør.no): Det er to år siden den tidligere idrettsutøveren Bruce Jenner stilte opp på forsiden av bladet Vanity Fair som kvinne, under sitt nye navn Caitlyn Jenner.

Siden den gang har 67-åringen vært åpen om hele kjønnsskifteprosessen, og også om sin forvirring rundt egen seksualitet.

DEN GANG DA: Caitlyn Jenner (tidligere Bruce) var gift med Kris Jenner fra 1991 til 2015. Sammen har de døtrene Kendall og Kylie. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Caitlyn Jenner (tidligere Bruce) var gift med Kris Jenner fra 1991 til 2015. Sammen har de døtrene Kendall og Kylie. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jenner var en av verdens fremste tikjemper i USA på 70-tallet, og satte verdensrekord i tikamp i 1975 og 1976. Sistnevnte år vant hun gullmedaljen under OL i Montreal.

De siste årene har Jenner vært å se i realityserien «Keeping Up With The Kardashians», som stefaren til Kourtney (38), Kim (36), Khloé (32) og Rob Kardashian (29), og far til Kendall (21) og Kylie Jenner (19).

I tillegg har Cailtyn fire voksne barn fra to tidligere ekteskap.

Nå åpner datteren Kendall seg om farens valg om å skifte kjønn.

Til Harper’s Bazaar avslører supermodellen at før Caitlyn stod frem som transseksuell, fant hun små hint rundt omkring i huset - som parykker og neglelakker.

- I lang tid føltes det som om vi holdt på med en etterforskning. Vi fant ulike ledetråder og innså at ting ikke var normalt. En liten stund tenkte vi: «Ok, er han utro?» Men så sa vi: «Jeg tror ikke det».

Her er Caitlyn med sine yngste døtre, Kendall og Kylie:

Happy Thanksgiving to all my friends and family :)

A post shared by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on

En gang, midt på natten, da Kendall skulle hente seg et glass vann, overrasket hun faren ikledd kjole.

- Hjertet mitt sank, forteller hun til bladet.

- Det var klokken fire om natten, før vi stod opp, at hun kledde seg opp som seg selv. I ett sekund der tenkte jeg bare: «Whoa».

Vanskelig tid

Da Caitlyn senere satte seg ned med familien for å snakke om hva som var i ferd med å skje, visste Kendall mer eller mindre hva hun hadde i vente.

- Da hun fortalte det til oss, og sa at dette var ekte, ble det et par følelsesmessige måneder, minnes hun.

❤️

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

- Hvis jeg snakket om det, begynte jeg å gråte fordi det var som å sørge over en person. Som å miste noen. Personen er selvfølgelig fremdeles der, men fysisk har man mistet noen. Det var faren min som jeg hadde vokst opp med hele livet og som hadde oppdratt meg.

Kendall innrømmer at det tok tid å venne seg til tanken om at faren var i ferd med å bli kvinne.

- Det kreves absolutt tilvenning. Men helt ærlig, så begynner man å innse at denne personen fremdeles er i live. Personen er her ennå. Den er en velsignelse og fremdeles like fantastisk. Jeg innså at jeg bare burde være takknemlig for at jeg fremdeles har min far. Det begynner å føles normalt. Man tenker «Ok, kult».

I dag har duoen et tett og godt forhold, og de deler flere felles interesser.

- Vi har et spesielt bånd, sier Caitlyn til Harper’s Bazaar, og fortsetter:

- For hun er veldig lik meg på så utrolig mange måter. Hardtarbeidende. Atletisk. Hun elsker biler. Jeg kunne ikke vært mer stolt over henne, skryter hun.

So great spending time with @KendallJenner! Love my little girl

A post shared by Caitlyn Jenner (@caitlynjenner) on

LES OGSÅ: Caitlyn Jenner vil ikke ligge med kvinner i fremtiden