- Hjertet mitt rives i filler

Hundedrapet i Moss har gått sterkt inn på Linda Johansen. Nå ber hun om kraftigere reaksjoner mot dyreplagere.

MATMOR: Lea er den mest fantastiske hunden jeg vet om. Hun har et fantastisk lynne og er så rolig, snill og ydmyk. Og så forguder hun mammaen sin overalt på jord, sier Linda.  Foto: Tor Lindseth
MATMOR: Lea er den mest fantastiske hunden jeg vet om. Hun har et fantastisk lynne og er så rolig, snill og ydmyk. Og så forguder hun mammaen sin overalt på jord, sier Linda. Foto: Tor Lindseth Vis mer

SEOGHØR.NO: Hundedrapet i Moss, der en person har tilstått å ha bundet en hund fast til en sementblokk og dumpet den i en elv, har satt sinnene i kok over hele landet.

Å kvitte seg med kjæledyrene når ferien nærmer seg er ikke uvanlig, og hver sommer blir det rapportert om grusomme måter eiere har dumpet dyrene sine på.

Kosmetikkdronning Linda Johansen (46) er lykkelig matmor til blandingshunden Lea, som hun har hatt i fem år. Også hun har fått med seg avisoverskriftene om hundedrapet i Moss, noe som har gått hardt inn på henne.

DANSEGLAD: I 2013 deltok Linda Johansen i «Skal vi danse» på TV 2, sammen med blant andre Jarl Goli. Foto: FameFlynet Norway
DANSEGLAD: I 2013 deltok Linda Johansen i «Skal vi danse» på TV 2, sammen med blant andre Jarl Goli. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- For hver gang jeg leser om dyr som blir dumpet eller mishandlet blir hjertet mitt revet i filler. Jeg er ekstremt glad i dyr, og det er sånn at jeg ikke orker mer av disse grusomhetene som mennesker gjør mot dem, sier hun opprørt til Seoghør.no

Den tidligere «Skal vi danse»-deltageren mener at avlivning av dyr skal være absolutt siste utvei, og da skal det skje på en human måte.

HJERTEKNUSER: Lea er med mamma overalt. Her koser duoen seg i parken. Foto: Instagram
HJERTEKNUSER: Lea er med mamma overalt. Her koser duoen seg i parken. Foto: Instagram Vis mer

- Hvis man bestemmer seg for at man ikke lenger vil ha dyret sitt, og man absolutt må avlive det, så ta dyret med til dyrlegen og gi det en verdig avslutning på livet. Man får koste på seg de kronene. Det er helt forferdelig hvordan dyr blir dumpet og kastet på sjøen. Det finnes overhodet ingen unnskyldning for den slags grusomheter, sier hun.

- Bør straffes hardt

Johansen vil dyremishandlingen til livs og ønsker seg dyrepoliti i Norge, slik de har i mange andre land.

- Når det kommer til straff så bør de i hvert fall ilegges store bøter. Det er mange som tenker at, «det er jo bare et dyr». Det er ren ondskap. De menneskene bør straffes i en eller annen form, så det får svi godt i lommeboka, sier Linda.

Dyreelskerens lille bisk er selv en omplasseringshund, og Linda ønsker snart å utvide familien ytterligere – med en ny omplasseringshund.

- Hvis man går med kjærlighet i hjertet sitt og ønsker seg en hund eller katt, så ta en «brukt» en. Det er min oppfordring til alle, at man må åpne hjemmet sitt og ta til seg et omplasseringsdyr.

. Dessverre er det mange som tror at omplasseringshunder har atferdsproblemer, men det er jo ikke alltid sånn. De fleste trenger bare et nytt hjem, fordi eierne ikke lenger kan ha dem, forklarer Johansen. 

LES OGSÅ: Møt bikkja til Mia Gundersen