- Hjertet mitt knuses akkurat nå

Hollywood-stjernene reagerer med sorg og avsky etter den grufulle skytemassakren i Orlando.

SORG OG AVSKY: En lang rekke Hollywood-stjerner har delt sine tanker og frustrasjon etter helgens skytemassakre i Orlando på sosiale medier. Blant dem er superkjendiser som Kim Kardashian, Justin Timberlake og Reese Witherspoon. Foto: NTB Scanpix
SORG OG AVSKY: En lang rekke Hollywood-stjerner har delt sine tanker og frustrasjon etter helgens skytemassakre i Orlando på sosiale medier. Blant dem er superkjendiser som Kim Kardashian, Justin Timberlake og Reese Witherspoon. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Natt til søndag ble USA utsatt for den verste masseskytingen i landets historie, da Omar Mateen (29) skjøt og drepte 50 personer på en nattklubb for homofile i Orlando, Florida.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg i kjølvannet av grusomhetene som vant sted på nattklubben Pulse.

President Barack Obama (54), presidentkandidatene Hillary Clinton (68) og Donald Trump (69), samt NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg (57) er blant dem som har uttalt seg om skytemassakren.

De siste timene har også en rekke Hollywood-stjerner uttrykt sin sorg og vemmelse over massakren i sosiale medier, skriver TooFab.

Saken fortsetter under bildene.

SØRGER: Skuespiller Ellen Page, TV-stjernen Ellen DeGeneres og artist Lance Bass er et lite knippe av kjendisene som har ytret seg etter Orlando-massakren. De er alle i et forhold med en av samme kjønn, henholdsvis Samantha Thomas, Portia de Rossi og Michael Turchin.  Foto: NTB Scanpix
SØRGER: Skuespiller Ellen Page, TV-stjernen Ellen DeGeneres og artist Lance Bass er et lite knippe av kjendisene som har ytret seg etter Orlando-massakren. De er alle i et forhold med en av samme kjønn, henholdsvis Samantha Thomas, Portia de Rossi og Michael Turchin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant dem er flere lesbiske og homofile kjendiser, deriblant talkshow-stjernen Ellen DeGeneres (58), skuespiller Ellen Page (29), «Magic Mike»-stjernen Matt Bomer (38) og 'N Sync-profilen Lance Bass (37).

Samtlige har delt reaksjonene sine på det sosiale mediumet Twitter:

Saken fortsetter nedenfor.
- Det gjør vondt i hjertet mitt

Også en lang rekke andre amerikanske superstjerner har delt reaksjonene sine med verden på mikrobloggtjenesten. Popstjernen Justin Timberlake (35) skriver som følger:

- Hva er det som skjer? Hjertet mitt knuses akkurat nå, for ofrene og de pårørende etter denne hjerteløse handlingen. Jeg forstår det bare ikke.

Den unge sangstjernen Ariana Grande (22), som selv er fra Florida, kommer med dette budskapet:

- Så. Mye. Vold. Den gjør vondt i hjertet mitt. Sender så mye lys og kjærlighet som jeg overhodet klarer til alle og enhver som jeg er i stand til å nå ut til.

Popikonet Cher (70), som selv er mor til transkjønnede Chaz Bono (47), har valgt å skrive sitt Twitter-innlegg med bare store bokstaver for å understreke følelsen av sjokk og fortvilelse.

- Ingen ord er gode nok! Når dere lider, er såret, myrdet, da gråter vi alle!! Vi sørger!! Vi er mindre uten dere, min utvidede familie, skriver Cher fulgt av en emneknagg for «dere er ikke alene».

Saken fortsetter under bildet.

MÅLLØS: Popikonet Cher, her sammen med sin transkjønnede sønn Chaz Bono i 2012, er i sjokk etter massakren mot homeplukken Pulse.  Foto: Afp
MÅLLØS: Popikonet Cher, her sammen med sin transkjønnede sønn Chaz Bono i 2012, er i sjokk etter massakren mot homeplukken Pulse. Foto: Afp Vis mer

Raser mot våpenlovene

Flere av stjernene problematiserer USAs liberale våpenlovgivning i Twitter-innleggene sine, deriblant den tidligere «House»-skuespilleren Olivia Wilde (32). Ifølge VG var det hele 352 masseskytinger i USA i 2015.

- Galskap. Avskyelig og ond galskap. Til de overlevende, og til familiene av de drepte, jeg er så lei meg, skriver Wilde, fulgt av emneknaggen #StopGunViolence.

- Tapet i dag er ufattelig. Jeg er alvorlig bekymret for den verdenen sønnen min vokser opp i. 134 masseskytinger i USA så langt i 2016, skriver «Will & Grace»-stjernen Debra Messing (47) på sin Twitter-profil.

Den tidligere «The O.C.»-stjernen Ben McKenzie (37), som nylig fikk barn med «Gotham»-kollegaen Morena Baccarin (37), uttrykker også sin frustrasjon over våpenlovgivningen:

- Jeg er ferdig. Jeg vil aldri mer stemme på en politiker som ikke prioriterer å få vedtatt en fornuftig våpenlovgivning i dette landet, skriver han på Twitter.

Saken fortsetter under bildene.

ENGASJERTE: Skuespillerne Ben McKenzie, som nylig fikk barn med skuespillerkjæresten Morena Baccarin (t.v), og Debra Messing er blant forkjemperne for en strengere våpenlovgivning. Her er Messing på et «Women for Hillary»-arrangement nylig. Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har tatt til orde for strengere våpenlover i USA. Foto: NTB Scanpix
ENGASJERTE: Skuespillerne Ben McKenzie, som nylig fikk barn med skuespillerkjæresten Morena Baccarin (t.v), og Debra Messing er blant forkjemperne for en strengere våpenlovgivning. Her er Messing på et «Women for Hillary»-arrangement nylig. Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton har tatt til orde for strengere våpenlover i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Også superstjerner som Jamie Lee Curtis (57), John Legend (37), Reese Witherspoon (40) og Kim Kardashian (35) har delt sine tanker etter skytemassakren på Twitter de siste timene.

«Keeping Up With the Kardashians»-stjernen har delt en rekke Twitter-meldinger der hun uttrykker sin frustrasjon over at de amerikanske våpenlovene ikke er blitt strammet inn:


Det amerikanske boybandet Backstreet Boys, som kommer fra Orlando, har også gikk uttrykk for sorgen bandmedlemmene føler på Twitter:

- Vi er fullstendig knust... Orlando er hjembyen vår og det å vite at folk lider knuser hjertene våre, skriver bandet på Twitter-profilen sin.

Saken fortsetter under bildet.

FRA ORLANDO: Boybandet Backstreet Boys, bestående av Brian Littrell, A. J. McLean, Howie D, Nick Carter og Kevin Richardson ble dannet i Orlando, Florida i 1993. Her er de samlet på et arrangement i New York 4. juni.  Foto: Rex Features
FRA ORLANDO: Boybandet Backstreet Boys, bestående av Brian Littrell, A. J. McLean, Howie D, Nick Carter og Kevin Richardson ble dannet i Orlando, Florida i 1993. Her er de samlet på et arrangement i New York 4. juni. Foto: Rex Features Vis mer

Kong Harald kondolerer

Søndag kveld ble dessuten teaterprisutdelingen Tony Awards arrangert i New York. Den britiske talkshow-stjernen James Corden (37) var kveldens vert, og han åpnet showet med en følelsesladet tale dedisert til Orlando-massakrens ofre og deres pårørende:

- På vegne av teatersamfunnet og alle menneskene i denne salen: Våre tanker går ut til alle som er berørt av denne grusomheten.

- Alt vi kan si er at dere ikke er alene akkurat nå, at deres tragedie er vår tragedie. Teateret er et sted der alle raser, trosretninger, seksualiteter og kjønn er likestilte, omfavnes og elskes. Hat vil aldri seire. Sammen må vi sørge for det, uttalte Corden i talen sin, ifølge TMZ.

Saken fortsetter under bildet.

VANSKELIG OPPGAVE: TV-stjernen James Corden ledet årets Tony Awards i New York søndag, under ett døgn etter den grufulle massakren i Orlando. Her er han på den røde løperen i forkant av teaterprisutdelingen.  Foto: Rex Features
VANSKELIG OPPGAVE: TV-stjernen James Corden ledet årets Tony Awards i New York søndag, under ett døgn etter den grufulle massakren i Orlando. Her er han på den røde løperen i forkant av teaterprisutdelingen. Foto: Rex Features Vis mer

Det norske kongehuset offentliggjorde et kondolansebudskap på sine nettsider mandag. Kondolansen er stilet til president Barack Obama fra Hans Majestet Kong Harald (79).

«På vegne av meg slev og det norske folk sender jeg mine kondolanser og min medfølelse til Dem, herr President, og ber Dem overbringe mine kondolanser og medfølelse til ofrenes familier, til de sårede og til det amerikanske folk i denne vanskelige stunden» heter det blant annet i kondolansen (oversatt fra engelsk, journ.anm.).

Også etter skytemassakren på barneskolen Sandy Hook i Newtown, Connecticut i desember 2012 sendte kong Harald en personlig kondolanse til president Barack Obama. Kong Harald og Obama møttes første gang i 2009, da USAs president ble tildelt Nobels Fredspris i Oslo.

GOD TONE: Kong Harald og president Barrack Obama har møttes ved flere anledninger. Her er de to avbildet sammen med dronning Elisabeth i Bénouvile i Frankrike i 2014, i anledning 70-årsmarkeringen for D-dagen. Foto: NTB scanpix
GOD TONE: Kong Harald og president Barrack Obama har møttes ved flere anledninger. Her er de to avbildet sammen med dronning Elisabeth i Bénouvile i Frankrike i 2014, i anledning 70-årsmarkeringen for D-dagen. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Vi er fast bestemt på å bli boende her

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer