Hans-Erik Dyvik Husby er død:

- Hjertet mitt gråter

Carina Dahl hyller sin «onkel Hank».

I SORG: Carina Dahl er blant de norske artistene som hyller den avdøde rockeren. Foto: Privat
I SORG: Carina Dahl er blant de norske artistene som hyller den avdøde rockeren. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det har knapt gått et døgn siden nyheten kom om at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, har gått bort. Han ble 49 år gammel.

I timene etter har det meste som kan krype og gå i norsk underholdningsbransje valgt å hedre rockelegenden - kjent fra Turbonegro.

Blant disse finner vi artist Carina Dahl, som omtaler rockeren som «onkel Hank».

- ET TAP: Artist, skuespiller og vokalist Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, er bekreftet død fredag kveld. Video: Ivan Larsson/ Dagbladet TV. Reportere: Sigrid Hvidsten og Ivan Larsson. Vis mer

- Hjertet mitt gråter

«Dette er bare så trist. Pappa vekket meg hjemme i Trondheim i dag med nyheter som har gjort dagen her tung. Onkel Hank, minnene lever videre!» skrev hun i et Instagram-innlegg fredag kveld.

Hun skrev videre at Dyvik Husby holdt sikkert fire taler i bursdagen hennes, fordi han hadde så mye på hjertet.

«Du skremte bort innpåslitne gutter fra meg og lillesøster med at det var «du som var onkel hank».

Til Se og Hør sier Dahl at det er med stor sorg at artisten nå er borte.

- Hjertet mitt gråter av at han er borte. Tenker på dattera hans og alle som har det vondt nå. Hans var en fantastisk fin fyr og det er bare utrolig trist.

- For en mann!

Turbonegro har tidligere vært deltaker i realityprogrammet «Camp Kulinaris». Der møtte han blant andre influenser Kristin Gjelsvik.

- Jeg ble kjent med Hans-Erik da vi begge var deltagere i sesong 1 av «Camp Kulinaris». For en mann!, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

- En fantastisk mann man kunne ha de gode, dype samtalene med, om livets opp- og nedturer. Hans-Erik hadde et stort hjerte og jeg minnes ham som en varm, raus, snill, og inkluderende person. En rå kunstner og en ekte legende er borte, og mine tanker går til hans familie.

På kokkeprogrammet deltok også Linni Meister.

- Det er utrolig trist. Sist jeg var med ham var på «Camp Kulinaris». Han var en utrolig snill, god og fin mann. Vi hadde mange fine samtaler sammen, sier hun.

- Tok pusten fra meg

En annen som har blitt godt kjent med vokalisten gjennom åra, er Holde Skovdahl, også kjent som Charter-Hilde.

I et innlegg på Instagram skriver hun at de møttes sist utenfor «slottet» hans i Skåne, der de sendte svevende lanterner opp i himmelen for å ønske dem gode ønsker.

Til Se og Hør sier hun at han var en svært varm mann.

- Hans-Erik var en befriende upolert multikunstner. En varm mann som både var en kriger og en romantiker med en vanvittig sårbarhet. Han tok litt pusten fra meg med sin ærlighet, og sin gjentagende hyllest om at jeg aldri måtte forandre meg. Hans-Erik vil bli dypt savnet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer