SNAKKER OM MARERITTET: - Jeg var så flau. Jeg skammet meg ekstremt, sier Nora Mørk hos «Lindmo». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SNAKKER OM MARERITTET: - Jeg var så flau. Jeg skammet meg ekstremt, sier Nora Mørk hos «Lindmo». Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Nora Mørk:

- Hjertet mitt datt i gulvet

Nora Mørk åpner seg om marerittåret hos «Lindmo».

Publisert

Nora Mørk (27) har hatt et tøft år. For snart ett år siden ble det kjent at mobilen hennes ble hacket og private bilder var på avveie. Hverdagen ble til et mareritt.

Håndballstjernen har tidligere åpnet opp overfor Dagbladet om hvordan det har preget henne, og hvordan hun har slitt med å finne tilbake til seg selv og godta det å være Nora Mørk.

Nå forteller hun om marerittet overfor NRK-profilen Anne Lindmo, i talkshowet som går fredag kveld.

- Er det sant?

- Jeg var så flau. Jeg skammet meg ekstremt. Det å ta en telefon til faren din og fortelle at dette har skjedd ... Det tok meg en del uker. Selv om de skjønte at noe var galt fordi jeg så fysisk helt forferdelig ut. Jeg var dehydrert. Jeg presterte ikke. De skjønte at noe var på gang. Men de ante ikke omfanget, sier Mørk ifølge NRK.

Hun forteller at det var tvillingsøsteren Thea som ringte med beskjeden. Nora Mørk var på det tidspunktet på samling i Trondheim, og søsteren spurte først om hun var alene. Så fikk hun beskjed om å sette seg ned.

Se dette innlegget på Instagram

Off duty.

Et innlegg delt av Nora Mørk (@noramrk_9)

- Hun forteller så hva som har skjedd. Jeg husker jeg satt på sengen og gikk fra null til 200 i puls. Jeg begynte å riste. Hjertet mitt datt i gulvet. Jeg tenkte; «Er dette meg? Hvordan kan det være sant?», forteller Mørk.

27-åringen forteller videre om at hun først tenkte at hun ikke ville si det til noen. Det ville gjøre det til en realitet. Slik var det i noen uker.

- Mer lukket og usikker

Senere valgte Mørk å stå fram og være åpen om det som hadde skjedd. Det gjorde hun for å ta tilbake kontrollen, men også for de andre jentene der ute som har vært utsatt for det samme.

Senere gikk Mørk til anmeldelse av flere personer som har bidratt til å spre bildene. Flere av dem har nå blitt bøtelagt.

- Jeg har nok forandret meg litt det siste året, og blitt mer lukket og usikker. Jeg har slitt med å godta livssituasjonen og bare det å være meg. Vanligvis er jeg positiv og har pågangsmot, men det har ikke vært sånn de siste månedene. Jeg er egentlig ikke negativ. Så ble livet mitt kjempeseriøst og negativt. Det er ikke meg, sa Nora Mørk da Dagbladet møtte henne i Ungarn i april.

Saken fortsetter under.

Private bilder på avveie og korsbåndoperert kne: Nora Mørk jobber hardt for å komme tilbake og bli klar til nye mesterskap. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Men det vonde året fortsatte for Norges aller største håndballstjerne. I en klubbkamp for Györ i februar, røk hun korsbåndet. Det er en alvorlig kneskade, og opptreningen tar lang tid. Det var lenge usikkert om hun kom til å rekke EM i desember.

Åpner for EM-spill

Rehabiliteringen har gått bedre enn forventet, og allerede nå er Mørk veldig motivert for EM-spill.

27-åringen sier hun gjerne bare skulle sagt «ja», at hun ønsker å være med og at hun ligger godt an.

- Jeg liker høye mål, så hvorfor ikke? Å komme med i den «førstesekseren» (startoppstillingen)… Det er trangt om plassene. Men jeg liker høye mål. Jeg skal prøve, sier Nora Mørk til Lindmo.

Overfor Dagbladet har Mørk tidligere fastslått at det viktigste er å være trygg i spillet for å kunne yte sitt beste på håndballbanen.

- Jeg røk korsbåndet i kontra, og når jeg kommer tilbake er det ikke sikkert det er det jeg har mest lyst til å gjøre med en gang. Jeg har egentlig aldri vært redd for knærne, selv etter operasjonene, og jeg tror ikke jeg kommer til å være det. Men det er vanskelig å si. Jeg må være trygg i alle spillets faser, og føle at jeg har noe å gjøre der, sier Mørk.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Gikk inn i sjokktilstand etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer