Kurt Nilsen:

- Hjertet får en knekk

Kurt Nilsen åpner seg om bruddet.

ÅPEN OM BRUDDET: I fjor sommer ble det kjent at Kurt Nilsen igjen var blitt singel, etter at forholdet med Oda Rivrud hadde tatt slutt. I et intervju med Dagbladet Magasinet åpner han nå opp om bruddet. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN OM BRUDDET: I fjor sommer ble det kjent at Kurt Nilsen igjen var blitt singel, etter at forholdet med Oda Rivrud hadde tatt slutt. I et intervju med Dagbladet Magasinet åpner han nå opp om bruddet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Få rørleggere fra Bergen er så kjente som Kurt Nilsen (41). Da han i 2003 stakk av med seieren i landets første runde av «Idol», og året etter også «World Idol», ble hverdagen brått endret for «She's So High»-stjernen.

Årene siden har i stor grad gått med til studioinnspillinger og turnéliv, og Nilsen har ikke lagt skjul på at de mange reisedagene har gått ut over familielivet.

I 2013 kom beskjeden om at Kurt og kona Kristin skulle skilles etter sju år som ektepar. De to har en tenåringssønn sammen, i tillegg til at Nilsen har to voksne barn fra et tidligere forhold.

Etter skilsmissen fant artisten lykken på ny, men i fjor sommer ble det kjent at forholdet til Lier-jenta Oda Rivrud (30) hadde tatt slutt, og deres felles bolig i Minnesund i Eidsvoll ble lagt ut for salg. Nå åpner artisten opp om bruddet i et intervju med Dagbladet Magasinet.

Møttes på «Idol»

Kurt Nilsen og Oda Rivrud møttes under «Idol»-sirkuset på TV 2, hvor han var dommer og hun jobbet i produksjonen. Sakte, men sikkert begynte de to å vise romantiske følelser for hverandre på sosiale medier, og etter at paret selv sto frem med romansen, snakket blant annet «Idol»-dommeren varmt om kjæresten i et intervju med VG.

SUKSESS: I 2003 vant han selv «Idol». Siden den gang har Kurt Nilsen også gjort suksess i dommerpanelet. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: I 2003 vant han selv «Idol». Siden den gang har Kurt Nilsen også gjort suksess i dommerpanelet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg er forelsket. Hun er bra. Da jeg satt meg ned i dommerstolen på «Idol» fikk jeg lov til å møte en veldig spesiell person. Det er mitt beste øyeblikk i 2013, sa Nilsen til VG i 2013.

Siden flyttet Nilsen fra hjembyen Bergen og ble boligeier sammen med Rivrud. Men kjærligheten skulle altså ikke vare. I fjor kunne Se og Hør avsløre at forholdet hadde tatt slutt etter fem år, mens Romerikes Blad skrev at eneboligen i Minnesund var blitt lagt ut for salg.

Vis mer

- Jeg kan bekrefte at huset er lagt ut for salg. Utover det har jeg ingen kommentar, sa Kurt Nilsens manager, Jan Fredrik Karlsen, til avisen den gang.

Tøft brudd

Det siste halvåret har Nilsen hatt tilhold i Oslo, nærmere bestemt på Skillebekk. Til Magasinet legger han ikke skjul på at samlivsbruddet føltes som et nederlag.

- Det å satse på noe som er litt skjørt, som du føler kan gå galt når som helst, og så jobber du likevel masse med det, og når det da ikke går … selvtilliten får en knekk. Hjertet får en knekk. Bare det å skulle sitte og fortelle om det syns jeg er vanskelig. Men ja, sånn ble det, sier Nilsen.

Han legger heller ikke skjul på at bruddet gikk hardt inn på ham, og at han har vært temmelig langt nede.

- Men du kan ikke ligge der og slå deg i hjel heller, du må ta deg i nakken og komme deg opp av senga. Jeg har jo heller ikke tid til det. Jeg må opp av den senga. Det er så mye jeg skal rekke.

Ble bestefar

Heldigvis består livet også av oppturer og glede.

Forrige uke kunne Nilsen avsløre en gledelig nyhet da han sto på scenen i Tønsberg under sitt første stopp på den årlige juleturneen - nemlig at han i oktober ble bestefar for første gang, da datteren Marte ble mamma.

Selv ble han far som 18-åring, og bergenseren har tidligere uttalt til Dagbladet at han på grunn av alderen var mer ungdommelig enn andre fedre.

- Jeg ble veldig fort voksen da jeg ble far. Rebellen ble pakket ned i en skuff og visket vekk, sa han da.

Om han blir en ungdommelige bestefar vil tiden vise, men det er ingen tvil om at det er få forunt å få barnebarn i en alder av 41 år.

SLUTT: «Paradise Hotel»-profilene Mario Riera og Sofie Karlstad har gått hver til sitt. Nå forteller Mario hvorfor det ble slutt. Video: Rød Løper/Viafree Vis mer

LES OGSÅ: Dette bruker hun millioner på - i måneden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer