Mads Hansen:

- Hjerteskjærende

Programlederen skal jobbe som frivillig mot jul.

TAR GREP: Mads Hansen tar grep for å hjelpe vanskeligstilte familier før jul. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
TAR GREP: Mads Hansen tar grep for å hjelpe vanskeligstilte familier før jul. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg jul, og i år, som alle år tidligere, er det mange barn som gleder seg til gaver, julemat og «Mikkes jul».

I år er det imidlertid også flere enn på lenge som går inn i desember med en klump i magen.

Nå strekker programleder Mads Hansen (38) ut en hånd til familier, så de kan gi barna sine en bedre jul - og det gjør han kombinert med noe han kaller en «Nevemagnet»-julekalender på Instagram.

Denne julekalenderen går ut på at Hansen poster en klein video på Instagram-story hver dag. Ideen introduserte han til sine følgere i fjor, og da det viste seg å falle i smak tar han den et steg lenger i år.

- VELDIG GØY: Mads Hansen møtte på finalefesten for TV 2-programmet «Forræder» fredag 11. november. Reporter: Bjørn Ekker/Dagbladet Vis mer

Det gjorde han ved å opprette en pengeinnsamling som skal bidra til en fin jul - også for familier hvor økonomien ikke strekker til.

- «Nevemagnet»-julekalenderen er underholdende, men kanskje litt banal og usympatisk, mens en donasjonskalender kanskje er mer kjedelig. Så da tenkte jeg å slå det sammen, og håper at folk både kan ha det gøy og kose seg med kalenderen og så samtidig da kunne gi litt hvis de har råd til det til de som trenger det, sier Hansen til Se og Hør om tanken bak ideen.

- Det synes jeg er hjerteskjærende

Pengene som samles inn donerer programlederen til organisasjonen Rett Fram Opplevelser og deres arbeid med å hjelpe familier som ikke har økonomi til å innfri sine barns juleønsker.

STJERNEBESØK: Mads Hansen hadde Erling Braut Haaland som gjest i podkasten sin og forteller hvordan han opplevde superspissen. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Det er mye mer fattigdom i Norge enn man tror. Når folk tenker på fattigdom så tenker de kanskje på hjemløse som sitter og tigger på gata, men det er familier som sliter med fattigdom, og det går da særlig utover barna, sier han og fortsetter:

- Det er flere familier enn noen gang nå som ikke har råd til å kjøpe gaver til barna sine. Og det synes jeg er hjerteskjærende, for jeg vet selv hvor mye jeg gledet meg til jul som barn.

Hansen forteller at han selv har bidratt med penger til spleisen han har opprettet.

HYTTEJUL: Emil Gukild forteller om juleplanene med forloveden Linnéa Myhre. Reporter: Sofie Losen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Tanken på at det finnes barn som gleder seg til jul, eller at det er foreldre som har barn som gleder seg til jul, men de vet at de kommer til å måtte skuffe dem - det synes jeg er hjerteskjærende, sier programlederen alvorlig.

Skal jobbe som frivillig

Ikke bare har programlederen donert penger, han forteller også at han skal være med å jobbe under julefeiringer som arrangeres av organisasjonen.

- De arrangerer flere julaftener for familier, så jeg har tenkt til å være med å bidra der. Det blir veldig hyggelig å være med å se arbeidet deres på nært hold, det gleder jeg meg veldig til.

Organisasjonsleder Ronny Johnsen i Rett Fram Opplevelser bekrefter at pengene som samles inn vil gå til julefeiringer og innkjøp - og utkjøring - av gaver til barn. Han forteller at programlederens initiativ gir dem mulighet til å virkeliggjøre det de ønsket å gjennomføre i jula.

SYK: Shabana Rehman åpner om sykdommen. Reporter: Stig Justad. Video: Espen Solli Vis mer

- Det er rett og slett bare en ekstrem gave som kommer til å sørge for at vi får gjort alt vi skal, sier Johnsen.

Og kanskje er «Nevemagnet»-kalenderen akkurat det som skal til for å få folk til å donere - givergleden har vært enorm. Så stor at spleisen nådde det første målet Hansen satte opp - 100 000 kroner - på få timer.

Per fredag ettermiddag er det donert over 500 000 kroner.

- Jeg ante ikke hva man kan forvente. Jeg var litt redd det skulle være null, eller 150 kroner der etter et døgn, hvor folk tenker «herregud dette funket jo ikke», så dette er ordentlig morsomt, og folk gir!, avslutter Hansen.

LES OGSÅ: - Trengte å ta litt avstand

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer