Hjerteskjærende reklame

Se den vonde reklamen med "Tilbake til fremtiden"-stjernen Michael J. Fox her.

SYK: Det var i 1991 at Michael fikk diagnosen Parkinsons.  Foto: Stella Pictures
SYK: Det var i 1991 at Michael fikk diagnosen Parkinsons. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Med en svaiende kropp og ufrivillige spasmer, har den Parkinsons-rammede skuespilleren Michael J. Fox (45) blitt med i en tv-reklame for å få den amerikanske politikeren Claire McCaskill til senator.

Claire forsvarer stamcelleforskning, noe Michael har jobbet for i en årrekke.

De mener begge at man kan finne svaret på den forferdelige sykdommen ved hjelp av denne type forskning, noe enkelte av Claires konkurrenter jobber hardt i mot. De mener det er uetisk og uforsvarlig ...

- Som dere kanskje vet, bryr jeg meg mye om stamcelleforskning, sier Michael og ser rett inn i kameraet i den hjerteskjærende reklamen som nå spres rundt på nettet.

SE DEN HJERTESKJÆRENDE REKLAMEN HER (YouTube.com)

Det var i 1991 at Fox fikk diagnosen Parkinson sykdom. Legene ga ham ti år før sykdommen var kommet så langt at han ikke lenger ville kunne jobbe som skuespiller.

Elleve år etter orket ikke kroppen hans mer av livet i Hollywood ... Fox tok det tungt, men bestemte seg for å holde motet oppe.

I 2002 grunnla han The Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research. Han ønsket å bruke kjendisstatusen for å vekke oppmerksomhet og bevissthet rundt skydommen, og for å jobbe mot en kur som kunne gi ham selv og andre håp om en bedre hverdag.

Tv-reklamen som nå er spilt inn, er et tegn på at Michael blir dårligere og dårligere for hver eneste dag ...

- Jeg kommer aldri til å gi opp, har han allikevel uttalt.

- Men for å være ærlig, så drømte jeg om å drepe legen som fortalte meg at jeg hadde sykdommen!

Andre kjente mennesker som lider, eller led, av sykdommen, er Muhammad Ali, Adolf Hitler, Salvador Dalí, Ozzy Osbourne, Fidel Castro og Reiulf Steen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer