Ben Goldsmith:

Hjerteskjærende bønn etter datterens (15) død

- Kjære gud, kan jeg få jenta mi tilbake?

<strong>KOMMENTERER DØDSFALLET:</strong> Mandag denne uka mistet den 15 år gamle milliardærarvingen Iris Annabel Goldsmith livet i en ATV-ulykke på faren, Ben Goldsmith, sin eiendom i Storbritannia. Nå forteller han om tapet av datteren. Foto: Alan Davidson/Rex/NTB Scanpix
KOMMENTERER DØDSFALLET: Mandag denne uka mistet den 15 år gamle milliardærarvingen Iris Annabel Goldsmith livet i en ATV-ulykke på faren, Ben Goldsmith, sin eiendom i Storbritannia. Nå forteller han om tapet av datteren. Foto: Alan Davidson/Rex/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to dager siden kom den grufulle og tragiske nyheten om at den 15 år gamle, britiske milliardærarvingen Iris Annabel Goldsmith hadde gått bort. Hun omkom i en brutal firhjulingulykke på farens gård ved Somerset i det sørvestlige England.

15-åringen var datter av den mektige britiske finansmannen Ben Goldsmith og hans ekskone, Kate Rothschild. Den nå avdøde jenta skulle ha arvet familieformuen sammen med sine to yngre brødre, Frank James Amschel og Isaac Benjamin Victor.

Sammen med brødrene var hun arving til verdier på svimlende 2,5 milliarder kroner.

Jentas far, Ben Goldsmith, skal angivelig ha vært på en cricketkamp da han fikk overlevert dødsbudskapet. Det skrev hans venn og cricket-kollega Kalim Khan på Twitter tidligere i uka.

Nå - bare dager etter det brå og overraskende dødsfallet - bryter jentas far tausheten. Dette er første gang han kommenterer dødsfallet. Det gjør han i et innlegg på Twitter.

- Jeg kan ikke beskrive smerten

- Kjære gud, vær så snill å få min vakre, briljante, vennlige lille jente tilbake. Vær så snill, gud. Og hvis ikke: Vær så snill å ta ekstra godt vare på henne, skriver han og fortsetter:

- Jeg elsker henne så mye og jeg er så stolt av henne. Jeg kan ikke beskrive hvor mye dette smerter meg, skriver Ben Goldsmith i det hjerteskjærende innlegget.

Twitter-innlegget ble publisert i går kveld, og kommer bare dager etter datterens tragiske dødsfall. I innlegget har han også lagt ved et bilde av den avdøde datteren i en gul genser - mens hun smiler til kamera.

Dette er første gang noen i nær familie til milliardærarvingen kommenterer dødsfallet. Det var mandag denne uka at den unge jenta fikk livet revet bort - bare 15 år gammel.

<strong>I SORG:</strong> Iris Annabels far skriver om tapet av datteren i et innlegg på Twitter. Her er han i juni i år. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Iris Annabels far skriver om tapet av datteren i et innlegg på Twitter. Her er han i juni i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge BBC skal hun ha omkommet etter å ha blitt fastklemt da kjøretøyet - som var en type firehjuling - havnet oppå henne. En luftambulanse ble raskt sendt til stedet, men livet sto likevel ikke til å redde.

En talsmann fra Avon og Somerset-politiet sa følgende etter at dødsfallet ble kjent:

- Vi mottok en alarm rundt klokka 15.15 mandag 8. juli, til en gård i området omkring landsbyen North Brewham, i forbindelse med en tenåringsjentes plutselige dødsfall. Jentas død blir ikke ansett som mistenkelig, og politiet er nå i gang med en etterforskning av ulykken.

Familien har tidligere denne uka bedt om at privatlivet deres respekteres i denne vanskelige tida.

<strong>MISTET DATTEREN:</strong> Ben Goldsmith mister nylig datteren. Her er han med en ukjent kvinne i 2003. Foto: NTB Scanpix
MISTET DATTEREN: Ben Goldsmith mister nylig datteren. Her er han med en ukjent kvinne i 2003. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mektig familie

Slekten Iris Annabel Goldsmith kom fra, har en rekke mektige verv og posisjoner i det britiske finanslivet og i politikken. Blant annet sitter jentas onkel i den britiske nasjonalforsamlingen.

Iris' foreldre, Ben Goldsmith og Kate Rothschilds, giftet seg i 2003. Hun var deres første barn. Sammen har de også sønnene Frank (13) og Ben (11). I 2012 tok imidlertid ekteskapet slutt.

Ben Goldsmith er sønn av den avdøde milliardæren James Goldsmith og Lady Annabel Goldsmith. James Goldsmith var inntil sin død i 1997 en av Europas største støttespillere for miljøinitiativer, inkludert kampanjer mot genetisk modifisert mat. Sønnen Ben skal ha arvet farens engasjement for miljø og klima og er eier av selskapet Menhaden, som fokuserer på utvikling av grønn energi og bærekraftig utvikling.

Akkurat tatt sommerferie

Iris Annabel skal nettopp ha tatt sommerferie fra kostskolen Wycombe Abbey, der hun for tida var elev ved.

I en uttalelse fra skolen heter det at hele skolen nå er i sjokk over det tragiske budskapet om tapet av Iris, som var ansett for å være en glad og livlig ung jente.

- Vi vil gjerne uttrykke vår dypeste medfølelse med familien i denne vanskelige tida. Iris var en livlig, nysgjerrig jente med en personlighet som lyste opp alle rundt seg. Hele skolen er i sorg over tapet av en glad, respektert og suksessrik ung jente, sa skolens rektor Rhiannon Wilkinson i en uttalelse.

- Hun vil bli dypt savnet av alle her, og selvfølgelig av alle hennes mange venner.

LES OGSÅ: - Hun klarer ikke å holde babyen sin

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer