GJENNSYN: Sveriges kronprinsesse Victoria og Gunhild Stordalen møttes igjen under EAT-konferansen i New York tirsdag. Foto: NTB scanpix
GJENNSYN: Sveriges kronprinsesse Victoria og Gunhild Stordalen møttes igjen under EAT-konferansen i New York tirsdag. Foto: NTB scanpixVis mer

Hjertelig gjensyn mellom Gunhild og Victoria

Sveriges kronprinsesse la ikke skjul på gleden over å se igjen sin norske venninne i New York.

SEOGHØR.NO: Det ble et hjertelig gjensyn mellom Gunhild og kronprinsesse Victoria (39) da de to møtte hverandre i New York tirsdag.

Gunhild Stordalen (37) trosser nemlig bindevevssykdommen Diffuse Systemic Sclerose (sklerodermi) for å delta på EAT-konferansen i FN for tredje året på rad.

EAT er et forum som har som målsetting å finne bærekraftige løsninger på verdens mat- og helseproblemer.

Stordalen har tatt initiativ til forumet, der hun samler næringslivsledere, politikere og forskere.

Vår egen kronprinsesse Mette Marit (43) og Sveriges kronprinsesse Victoria har også vist engasjement i EAT-samarbeidet.

I 2015 var de begge tilstede, da Gunhild arrangerte EAT-konferanse i Stockholm.

Saken fortsetter under bildet.

SAMMEN TIDLIGERE I SOMMER: Gunhild Stordalen, kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Victoria av Sverige under EAT Stockholm Food Forum på Clarion Hotel Sign i Stockholm i sommer.  Foto: NTB scanpix
SAMMEN TIDLIGERE I SOMMER: Gunhild Stordalen, kronprinsesse Mette-Marit og kronprinsesse Victoria av Sverige under EAT Stockholm Food Forum på Clarion Hotel Sign i Stockholm i sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Hun har en eller annen kraft

For tiden er Gunhild midt i en rehabiliteringsprosess etter at hun for andre gang har gått gjennom stamcellebehandling for sin sykdom.

- Formen er litt opp og ned, og det er for tidlig å si om behandlingen virker eller ikke, men jeg står her i dag. Det var ikke selvsagt for noen måneder siden, foreller Gunnhild til VG.

Sammen har hun med seg støttespiller, ektemann og hotellkonge Petter Stordalen (53).

Saken fortsetter under bildet.

MØTTE PRESSEN: Gunhild Stordalen og Petter Stordalen på pressemøte i forkant av møtet " Urban food systems: The nutrition challenge.  Foto: NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Gunhild Stordalen og Petter Stordalen på pressemøte i forkant av møtet " Urban food systems: The nutrition challenge. Foto: NTB scanpix Vis mer

Har gjennomgått tøff behandling

Det var høsten 2014 at sykdommen til Gunhild først ble kjent, i lørdagsutgaven til Dagens Næringsliv.

- Jeg våknet om nettene med smerter, vekket Petter og gråt. Det var som om jeg skulle kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredte seg i kroppen min, fortalte Stordalen i DN-reportasjen.

Siden den gang har Gunhild gjennomgått en tøff behandling. I fjor så det ut til at behandlingen av den alvorlige bindevevssykdommen virket, men så kom tilbakefallet:

- Jeg ble nesten frisk, og tok det nesten for gitt at jeg kom til å bli helt frisk. Men så fikk jeg et alvorlig tilbakefall i høst. Det ser ut som effekten jeg hadde av cellegift og stamcellebehandlingen var kortvarig, og at sykdommen er tilbake, sa Stordalen i et intervju med «God Morgen Norge» i vår.

Saken fortsetter under bildet.

MISTET HÅRET: Gunhild Stordalen sin cellegiftbehandling gjorde at hun mistet alt håret. 
 Foto: Aftonbladet
MISTET HÅRET: Gunhild Stordalen sin cellegiftbehandling gjorde at hun mistet alt håret. Foto: Aftonbladet Vis mer

Ikke redd for å dø

Da Gunhild var gjest i det svenske radioprogrammet «Sommar i P1» i august, snakket hun svært åpenhjertig ut om sykdommen, ifølge Dagbladet.

- I dag, når du lytter til dette, er cellegiften på ny i ferd med å ødelegge beinmargen min. Ingen kan vite hva resultatet blir. Men det vil bli min største personlige kamp til nå. Det vil bli en kamp om liv og død, sa hun til den svenske radiokanalen, ifølge avisen.

Videre fortalte den beinharde forretningskvinnen at hun ikke lenger er redd for å dø, og at hun føler seg trygg på at hennes hjertebarn, miljøintiativet EAT, er i trygge hender.

- Jeg er kanskje ikke lenger redd for å dø, men jeg har heller aldri hatt mer lyst til å leve.

LES OGSÅ: Delte gladnyhet fra sykehuset