TJENER PÅ BARNA: Dina Lohan vil gjøre Lindsays småsøsken like berømte som storesøsteren. Her med Aliana. Foto: Stella
TJENER PÅ BARNA: Dina Lohan vil gjøre Lindsays småsøsken like berømte som storesøsteren. Her med Aliana. Foto: StellaVis mer

Hjelp, jeg har mammager!

Det byr ofte på konflikter når mamma vil være manager.

SEHER.NO: Mange Hollywood-stjerner velger å bruke et familiemedlem som sin egen manager, og ofte faller valget på moren - som derfor har fått det engelske kallenavnet "momager", eller overført til norsk: "mammager".

Hun som kanskje har fått mest tyn for sin rolle som datterens agent er Dina Lohan. I tillegg til at hun gjerne blir med datteren Lindsay (21), som har vært ut og inn av rehab, på fest - utnytter hun Li-Los kjendisstatus til å starte sitt eget realityshow.

Serien har fått nettopp navnet "Momager" og skal forhåpentligvis gjøre Lindsays småsøsken, Aliana og Cody, til like store superstjerner som storesøsteren.

Lynne Spears får heller ikke ros for å gjøre en god jobb som manager til Britney Spears (26)lillesøster og "Zoey 101"-stjerne, Jamie Spears (16).

Nylig ble det kjent at 16-åringen er gravid og rykter skal også ha det til at Jamie aldri har ønsket å bli kjent.

- Jamie ville egentlig gjøre noe annet med livet sitt, men moren satt henne i situasjoner som hun ikke ønsket å være i, forteller Jamies medskuespiller i "Zoey", Alexa Nikolas, til US Weekly.

- Hun har aldri brydd seg om kjendislivet og foretrakk hjembyen Lousianna, sier en annen kilde.

Da Lynne fikk høre om datterens graviditet skal hun også ha overbevist datteren om å fortelle nyheten til OK! Magazine fordi hun visste de ville betale godt.

Britney fikk selv greie på graviditeten gjennom bladet fordi moren var redd den trøblete datteren ville avsløre nyheten til andre.

R&B-stjernen Usher (29) skal ha sparket managermoren sin, Jonetta Patton, etter at hun skal ha uttalt seg negativt til pressen om hans forhold til kjæresten Tameka.

Jonetta mente nemlig at Usher kunne få seg noe bedre enn en kvinne som allerede var trebarnsmor. Siden den gang har Usher og Tameka både giftet seg og fått en sønn sammen.

Natalie Portmans mor, Shelly Stevens, ser derimot ut til å være en av de få som klarer å balanser forholdet som mor og manager på en strålende måte.

Portman har et nært samarbeid med foreldrene rundt sin egen karriere. De stiller alltid opp for henne og gir henne råd - uten å prøve å stjele oppmerksomheten hennes i rampelyset.

- Det er ikke noe galt i å ha en "momager" så lenge hun tar gode valg ikke prøver å fremme sin egen karriere bak ryggen til datteren. Ja, jeg sikter til deg Dina Lohan og Lynne Spears også.

- Shelley Stevens er Portmans agent og Portmans imponerende presentasjoner på lerrete viser at moren ikke er redd for å skape kontrovers, og at hun også styrer unna prosjekter som lukter meningsløse lang vei. Alle unge skuespillere burde fått en slik positiv påvirkning fra foreldrene, skriver nettstedet Msnbc.com.

Se flere sjerner som har "momagere" her:

Lynne Spears blir beskylt for å ville tjene penger på døtrene sine. Hun er manager for Britneys søster Jamie Lynne. Foto: All Over
Aliana Lohan, Lindsay Lohan og mamma og manager Dina Lohan. Foto: Stella
Kris Jenner er manager for sin flotte datter Kim Kardashian. Foto: All Over Press
Ushers mamma Jonetta Patton fikk sparken som hans manager, men de skal fremdeles ha et godt forhold. Foto: All Over Press
Natalie Portman mor beskrives som en virkelig flink manager for datteren. Foto: STELLA PICTURES
Hayden Panettieres mor Lesley fungerer som 18-åringens "momager". Foto: All Over Press
Sangeren Brandy føler seg trygg med sin mor Sonja Norwood som manager. Foto: All Over Press