George Michael:

Hjalp kvinne bli gravid før han døde

George Michael donerte 100 000 kroner til prøverørsbehandling til en «Deal or No Deal»-deltaker.

GAVMILD: Det var først etter George Michaels død at det kom frem hvor mange han hadde hjulpet opp gjennom årene. I desember i fjor døde han. Foto: Reuters / NTB Scanpix
GAVMILD: Det var først etter George Michaels død at det kom frem hvor mange han hadde hjulpet opp gjennom årene. I desember i fjor døde han. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): Før «Wham!»-sangeren George Michael døde i desember i fjor, donerte han drøyt 100 000 kroner til Lynette Gillards (38) prøverørsbehandling.

For to uker siden fødte hun sin etterlengtede sønn, Seth Logan George Hart, ifølge britiske The Sun.

Ville være anonym

Den rare solskinnshistorien startet da George Michael fikk øynene opp for britiske Lynette da hun deltok i gameshow-programmet «Deal or No Deal» i 2008.

Da fortalte hun til kameraene at hun og samboeren hadde forsøkt å få barn i over 13 år, og at hun håpet å vinne nok penger til en prøverørsbehandling.

«Last Christmas»-stjernen så episoden, og tok deretter kontakt med kanalen Channel 4 for å få kontaktinformasjonen hennes. Han fortalte at han ville gi henne en pengene hun trengte, men at han ville forbli anonym helt til sin død.

FIKK HJELP: Nathan, Lynette og lille Seth gjestet britiske «This Morning» i dag for å snakke om donasjonen på 9000 euro som George Michael ga paret i 2008. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
FIKK HJELP: Nathan, Lynette og lille Seth gjestet britiske «This Morning» i dag for å snakke om donasjonen på 9000 euro som George Michael ga paret i 2008. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

Lynette og samboeren, Nathan Hart (39), gjennomgikk deretter ni prøverørsbehandlinger, før de to dager etter julaften i fjor fant ut at de hadde blitt gravide på naturlig vis.

Samme dagen døde George Michael, bare 53 år gammel.

Bare noen timer senere avslørte «Deal or No Deal»-programlederen Richard Osman (46) hvem som hadde donert pengesummen på 9000 euro på Twitter. Lynette svarte i et innlegg som senere har blitt slettet.

«En kvinne på «Deal or No Deal» fortalte oss at hun trengte 15k euro for en prøverørsbehandling. George Michael ringte oss i hemmelighet dagen etter og ga henne pengene,» skrev Richard 26. desember i fjor.

«Jeg lurte på hvem som hadde donert pengene til oss i mange år, og nå vet jeg. Tusen takk. Hvil i fred, George, for en fantastisk person,» svarte Lynette.

Til The Sun forteller Lynette denne uken at George Michaels låt «Jesus To A Child» spilte på radioen under ultralyden som skulle vise at hun var gravid.

- Han trodde på meg og ga meg håp selv når jeg følte meg ubrukelig, sier hun.

- Jeg håper han ser ned på oss smilende og vet at jeg endelig fikk det jeg alltid har ønsket meg.

Hun oppkalte den nyfødte sønnen etter sangstjernen, og håper at han vil se opp til George Michael når han vokser opp.

Ble et «homo-ikon»

Etter «Careless Whisper»-sangerens død i desember, har lignende historier kommet for dage.

Blant annet satte han opp fond for funksjonshemmende barn og voksne, og han hjalp også til som frivillig ved et overnattingssted for hjemløse.

I timene etter at dødsfallet ble gjort kjent tok mange til sosiale medier for å fortelle hva artisten hadde betydd for dem. Mange takket ham for å få dem til å innse at de «ikke var alene».

Saken fortsetter nedenfor.

IKON: Popstjerna George Michael ble 53 år gammel, og døde av hjertestans i sin egen seng første juledag. Video: AP Vis mer

For unge som vokste opp på 90-tallet, var superstjernen blant annet med å bidra til å fjernet stigmaet rundt LHBT-miljøet.

«George Michael hjalp en hel generasjon med å forstå at det er OK å være homofil», skrev blant annet Mashable.

- Han er en av de første homoikonene jeg kan huske. George Michael er en legende, skrev en på Twitter.

- Da jeg var 15 år, fortalte jeg for første gang at jeg er homofil. Jeg sa det til min søster, og hennes respons var faktisk: Da kan i det minste en av oss gifte seg med George Michael, skrev en annen.

LES OGSÅ: - Ble «lurt» ut av skapet av politimann på et toalett.