FØRSTE DAG: Regissør Erik Poppe og skuespiller Erik Hivju møtte pressen på Oscarsborg festning utenfor Drøbak. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
FØRSTE DAG: Regissør Erik Poppe og skuespiller Erik Hivju møtte pressen på Oscarsborg festning utenfor Drøbak. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og HørVis mer

Hivju klar for ny norsk storfilm

Den nye Erik Poppe-regisserte filmen har et budsjett på 51 millioner.

SMELL: Her går kanonene av, mens regissøren følger med på skjermen. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
SMELL: Her går kanonene av, mens regissøren følger med på skjermen. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør Vis mer
KANON: Espen Sandvik som batterisjef kaptein Sødvik. Her ved kanonen som senker Blucher.  Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør
KANON: Espen Sandvik som batterisjef kaptein Sødvik. Her ved kanonen som senker Blucher. Foto: Oddvar Walle Jensen/Se og Hør Vis mer

SEOGHØR.NO: Etter suksess med «Hawaii, Oslo» og «Tusen ganger god natt», beveger nå regissør Erik Poppe (53) seg over til krigssjangeren i den kommende filmen «Tre døgn i april», som har et budsjett på 51 millioner kroner.

Første innspillingsdag var tirsdag, og regissør Poppe og skuespiller Erik Hivju (66) møtte pressen på Oscarsborg festning utenfor Drøbak på ettermiddagen.

- Det var tilsvarende vær den gangen. Tåke og regn. Så dette har vi kjøpt og betalt, sier Poppe til Seoghør.no.
Hivju spiller rollen som oberst Birger Eriksen på Oscarsborg festning, som gir ordren om ild når tyske styrker inntar Oslofjorden.

- Først får Birger Eriksen veldig lite info. Så kommer det mye. Han får melding om at Blücher er observert med slukkede lanterner, både ved Ferder og Bolærne. Både nestkommanderende og torpedosjefen stritter imot, og sistnevnte går så langt som å forlange skriftlig ordre om å skyte. Da svarer Eriksen: «Dette er fienden, så visst fanden skal vi skyte», sier Hivju til Seoghør.no.
«Filmen starter ettermiddagen 8. april og tar oss med de tre neste døgnene gjennom å følge Kong Haakon og krysspresset han var under med Tysklands krav til kapitulasjon, en passiv regjering og en kampklar kronprins Olav. «Tre døgn i april» er den første filmen som forteller om  hvordan Kong Haakon stod opp mot den tyske overmakten de skjebnesvangre dagene i april 1940», heter det i en pressemelding.

- Tyskerne prøvde alt de kunne å ta livet av kong Haakon, men det var én mann som bestemte seg for å gjøre noe med det på egenhånd. Han var villig til å ta den risikoen, sier Poppe.

Mannen han snakker om er Birger Eriksen.

Kong Haakon skal i filmen spilles av Jesper Christensen, mens kong Olav spilles av Anders Baasmo Christiansen.

Poppe avslører at Blücher blir laget i 3D-verjon av noen av de beste på visual effects i verden.

Filmen forventes å ha premiere i desember 2015.

Erik Hivju er far til skuespiller Kristofer Hivju, som har gjort seg bemerket i blant annet suksess-serien «Game of Thrones».

I dramafilmen «Tusen ganger god natt» fikk Poppe jobbe med den franske skuespilleren Juliette Binoche, noe han omtalte som en drøm.

- Det er en drøm å få jobbe med henne. I det øyeblikket hun er med, frigjør det mange muligheter til å få et sterkt cast rundt henne - det er ikke mange mannlige skuespillere som ikke vil spille mot henne, sa han til Dagbladet.

LES OGSÅ: - En drøm å få jobbe med henne